Nova vest
Tenis

Petak, 28.10.2016.

17:30

Troicki propustio šansu, Ferer u polufinalu Beča

Viktor Troicki zaustavljen je u četvrtfinalu ATP turnira u Beču, posle maratonske borbe David Ferer ga je pobedio sa 6:3, 3:6, 7.5.

Izvor: AK

Autor: AK

Troicki propustio šansu, Ferer u polufinalu Beča

Nakon što je propustio dve brejk lopte u prvom gemu meča, Troicki nije mogao da parira Špancu koji lako dobija prvi set 6:3, ali se budi u drugom i takođe jednim brejkom, uz još dva propuštena stiže do 1-1.

Troicki sjajno otvara treći set, odmah pravi brejk, uprkos velikom pritisku rivala odličnim prvim servisom čuva vođstvo, te u desetog gemu stiže do meč lopte.

Međutim, nije imao snage naš teniser da stavi tačku na ovaj duel, Ferer spasava brejk lopti i dolazi do egala, a onda koristi nešto više snage što je imao od Srbina i dobija meč.

Ferer će se u polufinalu sastati sa pobednikom okršaja između prvog nosioca Endija Marija i Amerikanca Džona Iznera.

Već je poznat prvi polufinalni par, za finale Beča međusobno će se boriti šesti nosilac Žo-Vilfred Conga i osmi Ivo Karlović.

Tok meča:

Troicki je sjajno počeo meč, stigao do dve brejk lopte, ali ih ne koristi zbog grešaka na bekhendu. Posle desetominutne borbe, više od 15 izjednačenja, Ferer uspeva da osvoji prvi gem na meču. Usledila su dva mirnija gema bez mnogo uzbuđenja, da bi u četvrtom Ferer stigao do dve brejk lopte, nakon duple servis greške Troickog, a koristi drugu za prednost od 3:1.

Usledio je još jedan loš gem Srbina, pa Španac bez izgubljenog poena kapitalizuje stečenu prednost, ali se Troicki polako budi, osvaja naredni gem, vrši veliki pritisak na rivala u sledećem, ali Ferer ne posustaje pa stiže do 5:2. Troicki mu nije dozvolio da osvoji set novim brejkom, ali je Španac bio suveren na svoj servis, te as udarcem stiže do 6:3 i 1-0.

Troicki je odlično počeo drugi set, uz prvi as na meču lako stiže do uvodnog gema, ali ne uspeva da ugrozi servis rivala u narednom (1:1). Nakon dosta problema u trećem gemu, Troicki uspeva da preokrene situaciju i potpuno "razbija" Ferera u sledećem te koristi prvu od tri brejk šanse za prednost koju sigurnim servisom pretvara u 4:1.

Srbin ne koristi šansu da već u narednom gemu završi sez, propušta dve brejk šanse, nakon čega bez problema stiže do petog gema, bez mnogo otpora prepušta Špancu naredni, a odoleva pritisku rivala i koristi drugu set loptu za 6:3 i 1-1.

Naš teniser koristi stečeno samopouzdanje te sjajnim riternom stiže do dve brejk lopte na startu trećeg seta, koristi tek prvu, a potom odličnom odbranom spasava dve brejk šanse za Španca, pa stiže do 2:0. Nakon što je Ferer osvojio prvi gem u setu, usledio je još jedan maratonski, Španaca je četiri puta stizao do "đusa", ali nije uspevao da preokrene, pa je Troicki sačuvao brejk prednosti (3:1).

Propustio je veliku šansu u sedmom gemu Troicki da napravi novi brejk i lagano privede meč kraju, imao je 30:0 i 40:30, ali je Ferer uspeo da se odbrani. U sledećem je Srbin nastavio da sjajno servira, nije imao Španac rešenje za prvi servis našeg igrača koji lako stiže do 5:3 i gema od pobede. Troicki brejk šansu za meč, pa je servirao za pobedu.

Nije imao snage Troicki da privede meč kraju, uz to i sreća je pogledala Ferera koji stiže do dve brejk lopte, a sjajnim udarcem koristi već prvu i dolazi do egala, a ubrzo i do preokreta (6:5). Pokušao je Srbin da se vrati, vodio je žestoku borbu sa Špancem, ali nije uspeo da nadoknadi propušteno, Ferer poslednjim atomima snage koristi četvrtu brejk loptu u 12. gemu trećeg seta i dobija set sa 7:5 za konačnih 2-1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve