Nova vest
Tenis

Utorak, 25.10.2016.

12:44

Mari odlučan da prestigne Đokovića

Endi Mari ima jedan cilj u finišu sezone, da postane najbolji teniser sveta na osnovu ATP rang liste.

Izvor: AK

Autor: AK

Mari odlučan da prestigne Đokovića
Foto: Getty images

Britanac zaostaje 2.415 bodova za Novakom Đokovićem, ali ima šansu da dobrim rezultatima u Beču i Parizu prestigne Srbina.

Mari će učestvovati u Austriji kako bi na turniru Serije 500 nadoknadi bodove koje će izgubiti u Dejvis kupu, a onda se nada da će na poslednjem Mastersu u Parizu obojica igrati na nivou koji ih "krasi" poslednjih meseci.

"Bio sam blizu prvog mesta pre nekoliko godina, u vreme US opena. Ali prvo mesto ove godine mi je najbolja šansa. Nova i dalje ima prilično veliku prednost u poenima, igrao izuzetno dobro u zatvorenom, a uvek je odličan u Londonu gde se ja mučim, pa je jasno da moram da napredujem", rekao je Mari.

Ukoliko Mari osvoji Pariz, a Đoković bude zaustavljen najkasnije u polufinalu, razlika će biti svega 875 bodova u korist Đokovića, pa će ouči Završnog turnira u Londonu i brisanja prošlosezonskih rezultata Britanac biti prvi na ATP.

"Biti prvi na ATP ne zavisi od nekoliko turnira, već od cele godine i konstantnosti na 17-18 takmičenja. Ja sam poslednjih nekoliko meseci bio odličan, pokušaću da tako nastavim i u finišu. Moram biti bolji od Novaka ako želim da ga prestignem. Daću sve od sebe", dodao je Britanac.

Na turniru u Beču koji je počeo ove nedelje glavna konkurencija Mariju (u prvom kolu igra protiv Martina Kližana) biće Dominik Tim, Roberto Bautista, David Ferer i Žo-Vilfred Conga, a već je eliminisan drugi nosilac Tomaš Berdih.

Masters u Parizu počinje 31. oktobra, dok je Završni turnir u Londonu 13. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve