Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.10.2016.

14:55

Kada se Šarapova vraća na WTA listu?

Ruska teniserka Marija Šarapova vratiće se na WTA listu kada bude odigrala tri zvanična turnira naredne godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Kada se Šarapova vraća na WTA listu?
Getty Images

To je u ponedeljak rekao potpredsednik Teniskog saveza Rusije (RTF) Aleksej Selivanenko.

Šarapova nije na WTA listi pošto je izgubila potrebnu kvotu obaveznog učešća na najmanje tri turnira.

"Njeno odsustvo sa WTA liste je pitanje tehničkih detalja. Ona će morati da učestvuje na najmanje tri zvančna turnira kako bi se vratila na svetsku rang-listu. Šarapova će se sledeće godine vratiti na teren i na WTA listu. Nema sumnje da će joj organizatori turnira obezbediti vajld karte", rekao je Selivanenko za agenciju TASS.

Šarapova je početkom juna suspendovana na dve godine pošto je u martu priznala da su njeni doping rezultati na Australijan openu bili pozitivni na zabranjenu supstancu meldonijum. Ona je rekla da nije znala da je taj lek zabranjen i da ga je koristila zbog problema sa srcem.

Sud za Sportsku arbitražu je 4. oktobra za devet meseci umanjo njenu suspenziju, pa će se Šarapova takmičenjima vratiti 26. aprila.

Bivšoj prvoj teniserki sveta Šarapovoj je i pored suspenzije Medjunarodna teniska federacija (ITF) dozvolila da učestvuje na egzibicionim mečevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

6 h

U fokusu

Vidi sve