Nova vest
Tenis

Četvrtak, 13.10.2016.

11:41

Bautista Agut prejak za Troickog

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Mastersa u Šangaju, bolji od njega bio je Španac Roberto Bautista Agut sa 6:3, 6:3.

Izvor: MN

Autor: MN

Bautista Agut prejak za Troickog
Getty Images

On će u narednoj rundi igrati sa Žoom-Vilfredom Congom koji je savladao Aleksandera Zvereva iz Nemačke sa 6:7, 6:2, 7:5.

Troicki nije uspeo da ponovi igru iz prošlog kola kada je izbaco Rafaela Nadala, Agut je bio superiorniji tokom selog susreta, u oba seta je lako poveo sa 3:0, uspeo da sačuva prednost do kraja.

Troicki je zapretio samo u drugom setu kada je uspeo da vrati jedan brejk, ali Španac je imao brz odgovor, pa je do pobede stigao posle sat i 15 minute igre.

Tok meča:

Srpski teniser, koji je u prošlom kolu izbacio Rafaela Nadala, loše je počeo meč, Bautista Agut je brzo napravio brejk, potvrdio ga, a potom i povoe 3:0, a tome je svojim greškama doprineo Troicki. Tek u četvrtom gemu srpski teniser osvaja prvi gem, ali uz dosta muke, jer protivnik prethodno nije iskoristio novu brejk priliku.

Konačno je „proradio“ Viktorov ritern koji stiže do brejk prilike, ali je nije iskoristio, pa Agut povećava prednost na 4:1. Pošto nije uspevao brejkom, Troicki je gemovima na svoj servis pokušavao da produži prvi set, mučio se, ali trećim as udarcem smanjuje na 5:3. I pored svih problema Troicki se nije predavao, ali Bautista dobro servira i osvaja prvi set sa 6:3.

Bautista je slično kao i u prvom setu brzo stigao do 3:0 i dva brejka prednosti. Ipak, ovoga puta srpski teniser imao je odgovor. Prvo je poveo sa 40:0 na servis Španca, izugbio jedan poen i vratio jedan brejk za 1:3, a zatim odigrao svoj najbolji servis-gem na meču i potpuno se vratio u set.

Troicki je uspeo da spase još jednu brejk loptu Bautiste, ali to nije bilo dovoljno, morao je da servira za ostanak u meču, Agut je stigao do dve meč lopte, drugu je iskoristio i zabeležio pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve