Nova vest
Tenis

Sreda, 12.10.2016.

11:52

"Ne izbacujte Rodžera i Rafu sa liste najboljih"

Novak Đoković smatra da su njegovi najveći rivali Rodžer Federer i Rafael Nadal i dalje među najboljim teniserima sveta.

Izvor: AK

Autor: AK

Foto: Getty images

Prvi put posle mnogo godina Švajcarac i Španac, koji su dugo vladali teniskim terenima, nisu ni među petoricom najboljih na ATP listi koju predvodi upravo Srbin.

"Očekivano je što se pojavljuju nova imena u sportu, ali ne bih isključio Rodžera i Rafu i izbacio ih iz konteksta najboljih na svetu", rekao je Đoković u Šangaju.

Đoković kaže da nikad nije koristio termin "Velika četvorka" kada su u pitanju njih trojica i Endi Mari, teniseri koji su bili bez konkurencije u poslednjoj deceniji.

On je istakao Stanislasa Vavrinku, te Marina Čilića i Huana Martina del Potra, koji su takođe osvajali Gren slemove poslednjih godina, kao velike konkurente.

"Sada je tu novi talas tenisera, stiže nova generacija. Nik Kirjos i Borna Ćorić su mladi igrači koji su veoma motivisani da pokažu svetu da mogu da se takmiče na najvišem nivou", dodao je Đoković.

Đoković je startovao pobedom na Mastersu u najvećem gradu u Kini, gde zbog povrede izostaje Federer, a Nadala u utorak čeka duel sa Viktorom Troickim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve