Nova vest
Tenis

Subota, 01.10.2016.

14:51

Federer "bez šanse za novi GS", trči počasni krug?

Rodžer Federer ne želi u penziju, uprkos povredi koja mu je prekinula sezonu, ali bi trebalo da razmisli o "oproštajnoj turneji", navodi Nik Atkin iz ESPN-a.

Izvor: B92

Autor:B92

Federer
Foto: Getty Images

Teniski novinar američke mreže kaže da "počasni krug" švajcarskog maestra možda neće biti završen u 2017. godini, ali da će tokom nje najverovatnije početi.

"Tužno je tako nešto spoznati, ali Federer će sledeće godine vrlo verovatno započeti počasni krug. Dugo je odolevao zubu vremena, ali sada ga telo izdaje", navodi Atkin.

U razgovoru o finišu sezone nekoliko teniskih analitičara ESPN-a, Atkin je istakao da "Federer u sebi nema dovoljno energije da osvoji 18. grend slem trofej".

"Naravno, kao i uvek će zapretiti makar četvrtfinalom na Australijan openu", naveo je Atkin.

Piter Bodo smatra da će Federerov "najveći dar sledeće sezone biti samo njegovo prisustvo".

"On prosto, kao i Serena Viljams, dodaje mnogo vrednosti svakom turniru, on je superzvezda. Ako bude fizički spreman, očekujem da pruži osamdeset odsto onoga što je prikazivao u najboljim danima, a to je ipak mnogo sjajnog tenisa i vrlo je važno za sam sport. Sigurno je da će imati još više slobodnih nedelja (kada se igraju finala), ali ko zna, možda će nam doneti još jednu, poslednju fantastičnu nedelju, za kraj karijere", navodi Bodo.

Za Grega Garbera i Džonet Hauard nema dileme - Federer će prikazati isto što i u prethodnim sezonama - bez snage za veliku titulu, uz povremeni bljesak briljantnosti.

Federer je tokom cele karijere pisao istoriju kao jedan od najboljih, ali i najspremnijih i najzdravijih tenisera. Ipak, ove godine je morao da pauzira zbog leđa posle poraza od Novaka Đokovića u Melburnu, a zatim i da objavi da neće igrati do kraja sezone posle meča sa Raonićem na Vimbldonu i novih problema sa kolenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve