Nova vest
Tenis

Subota, 01.10.2016.

11:00

Janko morao da preda zbog povrede

Srpski teniser Janko Tipsarević morao je da preda polufinalni meč Francuzu Rišaru Gaskeu zbog povrede desne butine pri rezultatu 2:6, 1:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Janko morao da preda zbog povrede
Foto: Getty Images

Janko je u Šenženu igrao prvo polufinale od povratka na teren nakon neugodne povrede, odlično je počeo, ali se ispostavilo da nije imao snage za plasman u finale.

Gaske će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Tomaž Beluči - Tomaš Berdih.

Janko je veoma sigurnom igrom otvorio meč i dok je upisivao lagani servis gem stigao je da isproba dobar deo svog arsenala - precizne napade iz forhenda i bekhenda, ali i igru na mreži.

Na drugoj strani, Gaske je imao nešto više posla dok se upisivao na semafor, ali Janko mu ipak nije ozbiljnije ugrozio servis.

U naredna dva gema situacija je počela da se okreće - serviseri jesu sačuvali svoje gemove, ali je u za nijansu boljem ritmu bio Francuz.

To je svoju potvrdu dobilo u petom gemu, u kome je Tipsarević potpuno izgubio fokus i brzinu, hvatao je lopticu ramom, a zatim je rivalu poklonio brejk dvostrukom servis greškom.

Veliki pad u igri srpskog tenisera Francuz je iskoristio da bez mnogo problema cementira prednost i stigne do 4:2, a zatim i da bez izgubljenog poena oduzme još jednom servis rastrzanom rivalu - 5:2.

Dugo odsustvo sa terena i malo jakih mečeva, logično, jesu ostavili posledice na Tipsarevića, a iako je na trenutke njegova ponovo igra izgledala kao Top 20 materijal, onaj deo koji zavisi samo od mentalnog plana verovatno zahteva još malo tenisa.

Na kraju se ispostavilo da u ovom meču ključna nije bila glava, već telo, a uvek vredi istaći da ako neko ima dovoljno "vatre" u sebi da se vrati u vrh tura, to je Janko.

Ipak, ovo nije bio taj dan, pa se Gaske u takvim okolnostima dodatno opustio, pustio je ruku i uz svoje sjajne bekhend udarce bez mnogo problema stigao do prvog seta - 6:2.

Serija Francuza je prekinuta na startu drugog seta, ali su i dalje u prvom planu očigledno bili problemi u igri Tipsarevića. Janko je u istom poenu znao da odigra fantastičan napadački forhend, a zatim i da "zalepi" lopticu u mrežu kada je na reketu imao zicer.

Novi poklon za Francuza stigao je u trećem gemu, kada je Gaske nateran da igra nekoliko metara iza osnovne linije, a Janko u napadu sa mreže poslao loptu u aut za novi brejk i 2:1.

Tada je publika na terenu mogla da vidi i verovatno osnovni uzrok problema i sporijeg kretanja kod srpskog tenisera - bolove u desnoj nozi. Ukazana mu je lekarska pomoć i bandažirana mu je butina.

Gaske je osvojio i naredna dva gema, pre nego što mu je Janko pružio ruku.

Turnir u Šenženu igra se za nagradni fond od 641.305 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve