Nova vest
Tenis

Utorak, 20.09.2016.

08:46

Kirjos hoće u Top 10: Tražim nekoga kome je stalo

Australijski teniser Nik Kirjos kaže da želi da okupi pravi tim oko sebe kako bi napravio korak dalje u karijeri.

Izvor: SO

Autor: SO

Kirjos hoće u Top 10: Tražim nekoga kome je stalo
Getty Images

Momak rođen u Kanberi više od godinu dana nema trenera i 15. je na ATP listi, ali za nešto više sadašnja situacija nije povoljna.

“Barijera između broja 15 i broja 10 prilično je velika, momci u Top 10 na drugom su nivou. Zato mislim da će mi uskoro biti potreban tim, ali odlično je funkcionisalo i ovo sada, kada radim stvari na svoj način“, kaže 21-godišnji Kirjos i dodaje:

“Imam fizioterapeuta, ali definitivno tražim nekoga ko će mi pomoći da ojačam. Moram da budem zdrav kako se stvari kao na US openu ne bi dešavale“.

Kirjos je u Njujorku morao da preda meč trećeg kola Ilji Marčenku, a posle kondicionog, želi da zaposli i teniskog trenera. Ponekad mu pomaže Lejton Hjuit, Nik je želeo da radi sa Radekom Štepanekom, ali Čeh još aktivno igra.

“Imam nekoliko ponuda od nekih velikih imena, ali za to nisam zainteresovan. Pokušavam da nađem ljude kojima je stvarno stalo i koji će mi čuvati leđa“, zaključio je Kirjos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve