Nova vest
Tenis

Četvrtak, 25.08.2016.

09:31

Rodžer: Novak je favorit, uslovi mu odgovaraju

Rodžer Federer je impresioniran igrama Endija Marija, ali kaže da je prvi favorit na US openu ipak Novak Đoković.

Izvor: B92

Autor:B92

Rodžer: Novak je favorit, uslovi mu odgovaraju
Getty images

Srpski teniser je osvojio Rolan Garos, postao je prvi igrač u istoriji koji je osvojio četiri uzastopna Gren selma na tri različite podloge, ali je potom možda i očekivano pao.

Na Vimbldonu je poražen u trećem kolu, a na startu Igara u Riju savladao ga je Del Potro.

Federer veruje i da će novonastali uslovi na centralnom terenu u Njujorku takođe pomoći srpskom teniseru.

„Nisam propmenio mišljenje da je Novak favorit na US openu, iako je imao nekoliko teških poraza. Ipak je osvojio Toronto. Ima sjajan učinak protiv Endija (Marija) i fenomenalan je na tvrdoj podlozi, to možete videti kada su uslovi za igru ovakvi, kao i na Australijan openu“, kaže Federer i dodaje da bi srpski teniser od ove godine mogao da ima i dodatnu pomoć na centralnom terenu pošto je postavljen pokretni krov:

„Mislim da će mu i novi krov pomoći takođe, biće slično kao u Australiji. Endi je naravno sjajan igrač na vetru, ali i Novak je. Ali, impresioniran sam Endijem, to šta je uradio tokom leta je neverovatno. Nadam se da će nastaviti tako. Mislim da će biti veoma uzbudljivo na US openu i verovatno sjajna trka između njih dvojice do kraja sezone“, dodaje Švajcarac koji se vraća na teren početkom 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

15 h

U fokusu

Vidi sve