Nova vest
Tenis

Nedelja, 31.07.2016.

23:55

Đoković: Neka svako zagrli čoveka do sebe...

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković bio je veoma zadovoljan osvajanjem titule na Rodžers kupu, što je njegov 30. Masters u karijeri.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Đoković: Neka svako zagrli čoveka do sebe...
Photo by Vaughn Ridley/Getty Images

Đoković je trijumfovao u Torontu, pobedom nad Keijem Nišikorijem u dva seta – 6:3, 7:5.

„Hvala svima što ste ovaj dan učinili posebnim, što se trudite da ovaj turnir bude neverovatan. Kanada ima dugu tradiciju u tenisu i uvek je zadovoljstvo dolaziti ovde. Takođe, sponzorima i skupljačima loptica, svima koji su doprineli da ovaj Masters bude savršen“, rekao je Đoković i potom se obratio današnjem protivniku.

„Čestitke Keiju i njegovom timu. Danas je bio težak meč, ali si imao sjajnu nedelju. Želim ti sve najbolje u nastavku karijere i na Olimpijskim igrama“.

Očigledno dobro raspoložen obratio se svom timu u kojem su se našli Nenad Zimonjić i Viktor Troicki.

„Hvala mom timu koji je danas nešto veći nego inače. Tu su Viktor i Ziki sa kojim sam igrao, a koji me bodre. Momci, hvala vam na tome. Posle prethodnog meča smo se zagrlili i tada sam osetio to zajedništvo i ljubav. Upravo je to ono što nam treba i hvala vam na prijateljstvu“, dodao je Srbin.

A onda se obratio navijačima i od njih zatražio nešto nekarakteristično.

„Kada smo već kod zagrljaja, uradiću nešto što nisam nikada. Obećao sam prijatelju da ću ovo učiniti. Zamolio bih svakoga da zagrli osobu pored sebe jer su oni veoma važni. Učestvovaću i ja“, zaključio je Đoković koji je zagrlio zvaničnog spikera.

Nišikori nije bio previše rečit posle duela, ali je čestitao protivniku na zasluženom trofeju.

„Čestitam Novaku i njegovom timu što je ponovo osvojio ovu titulu. Nadam se da ćeš imati odličan nastavak sezone. Šteta je što sam izgubio, ali sam zadovoljan jer sam prvi put igrao ovde. Hvala svima na odličnoj organizaciji, bilo je veoma zabavno tokom čitave nedelje. Takođe, hvala i mom timu“, istakao je Nišikori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve