Nova vest
Tenis

Petak, 29.07.2016.

22:59

Nišikori na Vavrinku u polufinalu Rodžers kupa

Šesti teniser sveta Kei Nišikori plasirao se u polufinale Rodžers kupa u Torontu u kojem će igrati protiv Stana Vavrinke.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Nišikori na Vavrinku u polufinalu Rodžers kupa
Photo by Vaughn Ridley/Getty Images

Nišikori je u četvrtfinalu Mastersa iz serije 1.000 eliminisao Grigora Dimitrova posle velike borbe, rezultatom 6:3, 3:6, 6:2.

Japanac je mnogo bolje otvorio meč i već u uvodnoj fazi došao do brejka, koji je sačuvao do kraja seta, ali je do prvih problema došlo u drugom.

Bugarin se razigrao i već u prvom gemu iskoristio drugu brejk šansu, da bi u finišu još jednom oduzeo servis rivalu za izjednačenje.

Ipak, emotivno se ispraznio u tom delu igre, pa nije mogao da pruži ozbiljniji otpor Keiju u odlučujućem setu i Nišikori je posao završio za nešto više od dva sata igre.

Prethodno je Vavrinka dobio Kevina Andersona sa 6:1, 6:3 i igraće peti put protiv Japanca, protiv kojeg vodi 3-1 u pobedama.

Drugi polufinalni par dobićemo u noći između petka i subote – Novak Đoković igra protiv Tomaša Berdiha, dok se Miloš Raonić sastaje sa Gaelom Monfisom.

Rodžers kup počeo je u ponedeljak i igra se za nagradni fond od 4.691.730 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve