Nova vest
Tenis

Petak, 29.07.2016.

01:52

Đoković diže formu, sa Berdihom za polufinale

Novak Đoković nastavio je da podiže formu posle duge pauze i plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Torontu.

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković diže formu, sa Berdihom za polufinale
Getty images

Prvi igrač sveta pobedio je Radeka Štepaneka u drugom meču od Vimbldona sa 6:2, 6:4.

Od starta je zaigrao veoma dobro, u pojedinim trenucima bio je i briljantan, pa Štepanek nije imao šta da traži, iako igra odlično u poslednje vreme što je potvrdio i na ovom meču.

Imao je i određene padove u igri Đoković, u prvom setu je spasavao brejk šanse, u drugom je ispustio servis, ali pobeda ipak nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, a srpski teniser odigrao je i nekoliko poena za tv špice.

Naredni protivnik je još jedan Čeh, koji ima još veći kompleks od Novaka. Tomaš Berdih je dobio Rajana Harisona u tri seta i pokušaće da pobedi Novaka tek treći put u 27. pokušaju.
Tok meča:

Odmah je bilo primetno da se Novak oseća mnogo konfornije na terenu u odnosu na prvi meč. U drugom gemu je propustio šansu da od starta preuzme rezultatsku prednost, nije iskoristio brejk loptu i Štepanek je preživeo prvi nalet.

Bilo je ipak jasno da Čeh neće dugo izdržati. Već u četvrtom gemu Đoković je napravio brejk, a igra je hrabrila mnogo više nego rezultat. Duboki udarci koje je Novak hvatao u penjanju bili su neuhvatljivi za Štepaneka. Prvi teniser sveta igrao je u skladu sa mestom na ATP listi - 4:1.

Imao je brejk loptu Đoković i u šestom gemu posle 40:0, ali je Štepanek smanjio na 4:2, a onda je propustio dve prilike. Iznenada je dobio dve vezane brejk lopte, ali Đoković je bio koncentrisan - servis viner i pozom odličan poen sa osnovne linije koji je doneo grešku Čeha - 5:2. U sledećem gemu okončan je set, Đoković je sačekao nekoliko grešaka Štepaneka za laganih 6:2.

Ipak, nije Đoković servirao dobro i Štepanek je to iskoristio u prvom gemu drugog seta. Novak je spasao još dve vezane brejk šanse, ali nije dobio gem i Štepanek je zasluženo oduzeo servis protivniku.

Brzo se Novak konsolidovao i već u četvrtom gemu je vretio brejk. Prethodno je Štepanek servisima spasao dve brejk lopte, ali je onda usledio momenat magije, Đoković je iz neverovatne pozicije vratio drop pšot rivala i podigao publiku na noge.

Posle brunog starta, usledio je mirniji period drugog seta. Pet servis gemova lako dobijenih u nizu, a onda je Novak podigao nivo u desetom gemu. Izborio se za tri vezane meč lopte i drugu je iskoristio majstorskim lob udarcem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve