Nova vest
Tenis

Sreda, 27.07.2016.

19:00

Novak pomalo zarđao, ali prošao u dva seta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je startovao na Rodžers kupu u Torontu, pobedom nad Žilom Milerom u dva seta.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Novak pomalo zarđao, ali prošao u dva seta
Photo by Vaughn Ridley/Getty Images

Đoković nije blistao, ali je uspeo da završi posao za nešto više od sat i 40 minuta i u treću rundu na turniru iz Masters 1.000 serije se plasira rezultatom 7:5, 7:6 (7-3).

Novak je odigrao prvi meč od ispadanja u trećem kolu Vimbldona i može da bude zadovoljan samo određenim segmentima igre.

Napravio je nešto više neiznuđenih grešaka, bilo mu je potrebno neko vreme da uhvati ritam, ali kada je počeo da čita servise rivala, mnogo lakše je osvajao poene i gemove.

Posle neizvesnog prvog seta koji je osvojio zahvaljujući fantastičnoj defanzivi u 11. gemu, već na startu drugog je sa 'nulom' oduzeo servis Mileru. Tada je usledio prvi pad u igri Srbina, tokom kojeg je Luksemburžanin vratio brejk.

Ipak, Đoković se brzo stabilizovao i činilo se da će nakon vođstva od 5:4 brzo završiti meč, ali je odigrao očajan gem – neiznuđena greška, dobar ritern protivnika, dupla servis greška i morao je da se vadi u taj brejku.

Ni dodatni gem nije počeo dobro, ali je prošlogodišnji finalista uspeo da nadoknadi jedan mini brejka i onda odservira za trijumf.

Na taj način obezbedio je duel sa Čehom Radekom Štepanekom koji je u dva seta eliminisao Pitera Polanskog.

Rodžers kup počeo je u ponedeljak i igra se za nagradni fond od 4.691.730 dolara.

Tok meča:

Duel na Centralnom terenu Miler je otvorio svojim servisom i ekspresno došao do 40:0. Prvi put u meču pokušao je servis-volej, nije bio uspešan, ali je već sledeći poen dobio i poveo 1:0. Novak je uzvratio bez igubljenog poena, da bi potom obojica dobila po još jedan gem sa 'nulom' – 2:2.

Nastavilo se u istom ritmu sve do šestog gema, kada je Đoković izgubio prvi gem na svoj servis. Posle prvog, usledio je i drugi za 15:30, ali se izvukao. Agresivnim forhendom naterao je rivala na grešku, potom odlično odservirao i forhend vinerom izjednačio na 3:3.

Već u sledećem gemu on je imao 15:30 na servis Luksemburžanina, kada je ovaj vezao tri precizna servisa i ekspresno poveo 3:4.

Prvi put u meču igralo se na razliku, kada je Miler servirao u devetom gemu, ali ni ovoga puta nije bilo mnogo uzbuđenja. Žil je precizno plasirao sledeća dva servisa i izbegao probleme. Novak je lakše uzimao gemove, a kada je izjednačio na 5:5 i dobio dugačak poen, činilo se da može da ugrozi rivala. Izborio je 30:30 pre nego što je fantastičnom defanzivom dobio već izgubljeni poen. Zaradio je brejk loptu koji je iskoristio divnim vinerom iz bekhenda i poveo sa 6:5.

U gemu u kojem je servirao za prvi set, srpski igrač je zabrinuo navijače kada je od 30:0 Miler došao do 30:30, ali je tu bio kraj seta. Novak je pogodio dva servisa i poveo 1-0.

Činilo se da drugi deo počinje u istom maniru kao prvi – Miler je pogodio tri asa, ali je Đoković odličnim riternima došao do izjednačenja. Međutim, dalje nije mogao. Još jedan odličan početni udarac i gem za Luksemburžanina.

Novak je treći ili četvrti put u meču odgovorio bez izgubljenog poena, a onda uspeo da uradi ono što nije u prethodnom gemu. Dobro je čitao servise rivala i čekao greške. Brzo je na semaforu pisalo 0:40, pre nego što je Miler ubacio forhend u mrežu – 2:1.

Kada su mnogi očekivali da nas očekuje rutinski finiš meča, usledio je prvi pad u igri Đokovića. Vezao je nekoliko grešaka, omogućivši Mileru prvu brejk šansu. Nju je spasao asom, ali je onda odservirao duplu servis grešku. Drugu je 37. igrač na svetu realizovao agresivnim napadom i izjednačio na 2:2.

Usledio je nešto mirniji ritam susreta u kojem nije bilo gemova sve do devetog gema. Miler je onda prešao na stranu na kojoj mu je smetalo sunce i to se videlo po dvema neiznuđenim greškama. Poklonjeni poeni su ga koštali i Đoković je došao do prilike da servira za treću rundu.

Međutim, posle promene strana videli smo nešto što nije karakteristično za Novaka jer je odigrao očajan gem. Neiznuđena greška, dobar ritern protivnika, dupla servis greška i na semaforu je pisalo 5:5.

Otišlo se u taj brejk koji je Miler bolje počeo i poveo sa 3:1. Đoković je brzo vratio mini brejk, a onda vezao još pet uzastopnih poena i plasirao se u treće kolo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

14 h

U fokusu

Vidi sve