Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.07.2016.

14:23

Novak: Vimbldon ne može da zaseni 15 meseci

Najbolji teniser sveta Novak Đoković vraća se na teren u Torontu posle poraza u 3. kolu Vimbldona od Sema Kverija.

Izvor: B92

Autor:B92

Novak: Vimbldon ne može da zaseni 15 meseci
Getty images

Teniski vladar kaže da mu je prijao nešto duži odmor i dodao da se raduje što će ponovo igrati na svojoj omiljenoj podlozi.

„Ne očekujem ništa. Jednostavno, pokušavam da se spremim i odigram najbolje što mogu. Imao sam malo više vremena zbog ranog poraza na Vimbldonu. Proveo sam ga sa porodicom, regrupisao sam se i počeo treninge na betonu. Radujem se turniru u Torontu. Imam divnu istoriju na Rodžers kupu i u Montrealu. To mi trenutno prolazi kroz glavu. Želim da uživam, da igram dobro, igraću singl i dubl i nadam se da ću provesti na terenu što više vremena“, kaže najbolji teniser sveta.

Novak je rekorder po broju osvojenih Mastersa, a u Torontu će pokušati da osvoji jubilarni 30. turnira serije 1000. U odsustvu Federera, Marija i Nadala, najveći Đokovićev rival biće Miloš Raonić, ovogodišnji finalista Vimbldona.

„Miloš je igrao finale Gren slema, odigrao je nekoliko neizvesnih setova sa Endijem. On je bez dileme jedan od igrača koje ćemo često viđati u budućnosti. Radi veoma naporno. Ima Džona Mekinroa u timu i teži ka vrhu.“

Osvajač 12 Gren slem titula kaže da mu je teško pao poraz na Vimbldonu, ali dodaje da se brzo oporavio.

„Sve se dešava sa razlogom. Svakako nisam uživao u porazu u prvoj nedelji Gren slema, ali sa druge strane, već sledećeg dana sam ga preboleo. Uvek možete više da naučite iz poraza nego iz pobeda. Pokušao sam da shvatim, ne samo šta se dogodilo na meču, već šta se dogodilo i šest meseci pre toga. Loš poraz na Vimbldonu ne može da zaseni rezultate koje sam imao u poslednjih 15 meseci.“

Prvi rival Đokoviću u Torontu biće tursunov ili Miler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve