Nova vest
Tenis

Četvrtak, 14.07.2016.

11:41

Mari odustao od Beograda zbog podloge

Najbolji britanski teniser Endi Mari neće igrati Dejvis kup meč u Beogradu zbog podloge.

Izvor: AK

Autor: AK

Mari odustao od Beograda zbog podloge
Foto: Getty images

To je otkrio selektor DK tima Velike Britanije Lion Smit, ouči meča sa Srbijom na Tašmajdanu (petak-nedelja).

Mari je tek nakon Vimbldona, koji je osvojio drugi put u poslednje četiri godine, odlučio da ne igra u četvrtfinalu Dejvis kupa u Beogradu.

"Termin ovog dvoboja predstavlja noćnu moru za sve igrače, jer nije lako ponovno menjati podlogu. Prošle sedmice je još postojala nada da će Endi igrati, ali onda je osvojio Vimbldon. Pred njim su Olimpijske igre i US Open, gde će, nadam se, ostvariti dobre rezultate. Kao tim smo oduševljeni onime što je postigao. Nadam se da će Endy doći da navija za nas", rekao je Smit.

Britanije ne može da računa ni na Dena Evansa koji se povukao zbog ličnih razloga i povrede ramena, pa će u pojedinačnim mečevima igrati Kajl Edmund i Džejms Vord, a u dublu Džejmi Mari i Dominik Ingolt.

S druge strane, ni Srbija ne može da računa na svog najboljeg igrača Novaka Đokovića, kao ni na drugog Viktora Troickog, pa će selektor Bogdan Obradović polufinale tražiti sa Dušanom Lajovićem, Filipom Krajinovićem, Jankom Tipsarevićem i Nenadom Zimonjićem.

Mečevi su na programu na renoviranom stadionu Tašmajdan od petka do nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve