Nova vest
Tenis

Nedelja, 19.06.2016.

20:46

Beker: Novak uvek želi više

Trener Novaka Đokovića Boris Beker rekao je da je srpski teniser mnogo napredovao poslednjih godina, ali da postoji još stvari koje treba poboljšati.

Izvor: MN

Autor: MN

Beker: Novak uvek želi više
Getty Images

Prvi reket sveta priprema se za odbranu trećeg Gren Slema sezoni, Vimbldona, koji se održava od 27. juna do 10. jula.

„On želi da ruši rekorde, da bude bolji nego što je bio prošle godine. Mnogi segmenti njegove igre su poboljšani poslednjih godina, neću vam mnogo pričati o tome. Ipak, postoji još nekoliko stvari koje treba unaprediti. Nema treninga koji on ne odradti na najvišem nivou, njegov mentalitet ga je doveo do ovoga gde je sada. Uvek želi više“

Beker smatra da nema igrača koji se bolje brani od srpskog tenisera.

„Nikada nisam video igrača koji se brani tako dobro kao Novak. Dodao je agresivnost, unapredio servis, i shvatio da ako prvih nekoliko mečeva na gren slemu završi što brže, ostaće mu više energije za kasnije faze.“

Beker ističe da Đoković želi da bude među najboljima svih vremena i da je samim tim normalno da prati koliko trofeja su osvojili neki od najvećih igrača.

„Lagao bih kada bih rekao da Novak ne prati istoriju tenisa, zna da je Federer osovjio 17 titula na gren slemovima, Nadal i Sampras po 14... Da li o tome priča svakoga dana? Apsolutno ne. On želi da bude među najboljima svih vremena, zbog toga i zna koliko ko trofeja ima“, rekao je Beker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve