Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 02.05.2016.

19:16

Đoković: Nadal je uvek favorit na šljaci

Najbolji teniser sveta Novak Đoković istakao je uoči nastupa na Mastersu u Madridu da je Rafael Nadal uvek favorit na šljaci.

Izvor: AK

Autor: AK

Đoković: Nadal je uvek favorit na šljaci
Foto: Getty images

Đoković se vratio u Madrid posle dvogodišnjeg odsustva, te lošeg starta sezone na šljaci, dok je Nadal u međuvremenu podsetio na najbolje dane osvojivši Monte Karlo i Barselonu.

"Igra sjajan tenis, nema sumnje. Najviše voli ovu podlogu, osvojio je toliko trofeja na njoj. Nadala uvek morate smatrati kao jednog od glavnih favorita. Siguran sam da je veoma motivisan da nastavi u istom ritmu", rekao je Đoković.

Nakon nekoliko početnih nedelja na šljaci, čini se kao da Madrid predstavlja prelomnu tačku u uzdizanju forme pred Rolan Garos.

"Treća nedelja na šljaci je i većina najbolje rangiranih igrača želi da izađe na teren i odigra najbolje što može. Mislim da su igrači ušli u ritam nakon Monte Karla i Barselone, bolje se kreću, udaraju lopticu, siguran sam da ćemo gledati sjajan tenis u Madridu", zaključio je Đoković.

Đoković je prvi nosilac u Madridu, pauzirao je u prvom kolu, a u drugom čeka boljeg iz duela Nikolasa Almagra i Borne Ćorića.

S druge strane, Nadal se sastaje sa Andrejem Kuznjecovim, dok branilac titule Endi Mari čeka boljeg iz okršaja Radeka Štepaneka i Vašeka Pospišila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d