Nova vest
Tenis

Subota, 30.04.2016.

11:40

Conga i Stan na Novakovom putu u Madridu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nalazi se u istoj polovini žreba sa Stanom Vavrinkom na Mastersu u Madridu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Conga i Stan na Novakovom putu u Madridu
Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)

U tom delu žreba nalazi se još i Kei Nišikori, dok su u drugu polovinu upali drugi nosilac Endi Mari, kao i Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Đokovića u projektovanom četvrtfinalu čeka Francuz, u polufinalu Švajcarac, ali će i sa druge strane kostura biti izuzetno zanimljivo.

Ceo teniski svet čekaće susret Nadala i Federera koji bi mogao da se dogodi u četvrtfinalu.

Đoković će u prvom kolu biti slobodan, a već u drugom bi mogao da se sastane sa Bornom Ćorićem, kojeg svi vide kao njegovog naslednika. Hrvat pre toga mora da savlada domaćeg predstavnika Nikolasa Almagra.

Treće kolo Novaku donosi Roberta Bautistu Aguta ili Felisijana Lopesa, a osim Conge, šansu za četvrtfinale iz tog dela žreba tražiće 11. favorit Miloš Raonić.

Oči teniskog sveta biće uprte i u Stana Vavrinku, koji bi na startu mogao da igra sa „neprijateljem“ Nikom Kirjosom, ukoliko Australijanac elimiše Gvida Pelju. Nekoliko potencijalnih iznenađenja krije se u drugoj četvrtini, a među njima su Gael Monfis, Kevin Anderson, Fabio Fonjini, Bernard Tomić, Rišar Gaske...

Viktor Troicki je drugi predstavnik Srbije u prestonici Španije, a ujedno i prva prepreka Nadalu u ’Magičnoj kocki’. Viktor otvara nastup protiv ove sezone odličnog Andreja Kuznjecova, a onda ide na Rafu.

Ni Federer neće imati lak posao do najboljih osam – Žoao Sousa ili Nikolas Mau, a onda bolji iz duela u kojima se sastaju Benoa Per – Džek Sok, odnosno Dominik Tim – Huan Martin del Potro, što je bez dileme najveći derbi prvog kola.

Endi Mari ne bi trebalo da ima problema da dođe do završnice turnira na kojem brani titulu jer su, pored Tomaša Berdiha, najbolje rangirani igrači u tom delu kostura Grigor Dimitrov, Žil Simon i David Ferer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d