Nova vest
Tenis

Petak, 29.04.2016.

18:13

Hase: Neću više ni da treniram sa Novakom

Holandski teniser Robin Hase pokušao je da odgovori na pitanje kako je igrati protiv trojice najboljih igrača sveta.

Izvor: B92

Autor:B92

Hase: Neću više ni da treniram sa Novakom
Getty images

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer dominiraju tenisom u poslednjih 10-ak godina, a Hase kaže da mu je daleko najteže da igra protiv srpskog tenisera za koga kaže da nema slabost u igri.

„Nemam ideju kako da igram protiv Đokovića. Igrao sam tri puta protiv njega i nisam imao nikakvu ideju kako da igram, bio je previše dobar“, rekao je Hase i otkrio zanimljiv detalj.

„Čak sam i trenirao sa njim ove godine, a na treningu je bilo još gore. Odlučio sam da ne treniram sa njim jer to nije dobro za moje samopouzdanje.“

Hase smatra da ostali igrači imaju slabosti koje mogu da se eksploatišu.

„Što se tiče ostalih igrača, kao što je Rodžer... On ima sjajan servis, sjajan forhend, ali njegova slabija strana je bekhend. On nije loš, ali je jednostavno njegova slabija strana. Što se tiče Rafe, teško je. Rafa igra veoma snažno i solidno, teško je pobediti ga, ali mislim da protiv njega morate da miksujete. Nekada zakoračite u teren kod riterna, krenite na mrežu, blefirajte u nekim trenucima. Pokušajte da uđete u njegovu glavu. To su stvari koje možete da pokušate protiv njega.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve