Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.04.2016.

16:41

Navratilova: Šarapova sigurno nije htela da vara

Martina Navratilova smatra da je Marija Šarapova napravila grešku korišćenjem zabranjenog leka, ali veruje da nije imala nameru da vara.

Izvor: AK

Autor: AK

Navratilova: Šarapova sigurno nije htela da vara
Foto: Getty images

Ruska teniserka je priznala da je pala na doping testu na Australijen openu u januaru, a bila je pozitivna na lek meldonijum, koji je zabranen od 2016.

"Ja lično sam sigurna sa Marija nije znala da je to na listi zabranjenih supstanci, u suprotnom ne bi koristila jer smo mi veoma paranoični da nešto što koristimo nije zabranjeno", rekla je Navratilova.

"Igrači čak ni žele da koriste nešto ako nisu 100 odsto sigurno da je dozvoljeno .Recimo, USANA Je sponzor WTA pa su to jedini vitamini koje teniserke koriste, jer znaju da je sigurno. Marija je napravila veliku grešku, trebalo je da zna da je zabranjeno, ali nema sumnje da nije pokušavala da vara. Šta god da odluče moraju biti veoma ujednačeni prema svim ostalim sportistima", dodala je legendarna teniserka češkog porekla.

U međuvremenu je nekoliko stotina sportista "palo" na meldoniju, mahom u istočnoj Evropi gde se ovaj letonski lek skoro isključivo i koristi, ali nije bilo zvaničnih suspenzija Svetske antidoping agencije (WADA).

Čekam da doneso odluku, prošlo je dosta vremena, ne znam zašto čekaju toliko. Kako sam shvatila skoro je 200 sportista bilo pozitivno na lek (meldonijum), pa je očigledno da nije svima jasno da je sada zabranjen. Takođe, sami su priznali (WADA) da su neki sportisti bili pozitivni iako su prestali da ga koriste prošle godine. Mislim da nisu dovoljno dobro promislili, pa zbog toga traje toliko dugo donošenje odluke. Mislim da govorim u ime svih sportista da žele da shvate šta će da rade da znaju na čemu su", zaključila je Navratilova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve