Nova vest
Tenis

Nedelja, 24.04.2016.

10:12

Beker: Na Vimbldonu bih pobedio Novaka

Trener Novaka Đokovića Boris Beker rekao je da veruje da bi pobedio najboljeg tenisera sveta da se sastanu na Vimbldona.

Izvor: JT

Autor: JT

Beker: Na Vimbldonu bih pobedio Novaka
Getty Images

Na pitanje kako bi izgledao meč između njega i Đokovića, da imaju iste rekete, iste patike i istu snagu, Beker je rekao:

„Na tvrdoj podlozi ne bih imao šanse. Ali, na Vimbldonu, verujte mi, pobedio bih ga“.

Beker je u zanimljivom intervjuu za italijanski „Il Đornale“ istakao da je sve ono što je srpski teniser postigao poslednjih godina potpuno neverovatno.

Ne mogu da vam kažem ko je najbolji teniser u istoriji. Tenis se mnogo promenio – reketi, patike, lopte. Mogu da vam kažem da je Rodžer Federer, naravno, najuspešniji, a Novak sigurno ima posebno mesto u ovom sportu. Sve zavisi od mnogo faktora – žreba, igrača sa kojima igrate, da li vam odgovaraju ili ne, vreme kada izlazite na teren. Sve što je Novak uradio poslednjih godina je neverovatno. I onda je izgubio u Monte Karlu. Jednostavno, nije bio njegov dan. Dešava se, a razlike između pobede i poraza su nekad veoma male“, naglasio je Beker.

Legendarni nemački teniser se dotakao činjenice da se Rafael Nadal konačno vratio, što je dokazao titulom u Kneževini.

Nisam iznenađen. Rafa je legenda i srećan sam kada pobeđuje. Osim, naravno, kada igra sa Novakom“, istakao je Beker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve