Nova vest
Tenis

Petak, 22.04.2016.

18:55

Rafa siguran protiv Fonjinija, Kei preživeo set

Peti teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u novo polufinale ATP turnira u Barseloni pobedom nad Fabiom Fonjinijem u dva seta.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Rafa siguran protiv Fonjinija, Kei preživeo set
Photo by David Ramos/Getty Images

Nadal je nastavio seriju pobeda na šljaci, a protiv Italijana je slavio rezultatom 6:2, 7:6 (7-1), za 110 minuta igre.

Španac je fenomenalno otvorio meč – lako je stigao do 4:0 i rutinski priveo prvi set kraju, a kada je poveo 2:0 u drugom, mnogi su očekivali brzi završetak.

Međutim, Fonjini je uhvatio „poslednji voz“, vratio izgubljeni brejk, a onda još jednom oduzeo servis rivalu i produžio niz. Ipak, nije uspeo da izdrži do kraja, poklekao je u gemu u kojem je servirao za izjednačenje, a Rafa je to kaznio u taj brejku.

Osmostruki šampion u prestonici Katalonije u borbi za finale igraće sa Filipom Kolšrajberom, koji je u dva seta izbacio Andreja Kuznjecova (6:3, 6:1), dok će se u drugom polufinalu sastati Benoa Per i Kei Nišikori.

Drugi nosilac u Barseloni preživeo je veoma težak prvi set protiv Aleksandra Dolgopolova – Ukrajinac je pri rezultatu 5:4 imao pet set lopti, nije uspeo da ih realizuje, da bi potom usledio veliki pad. Nišikori je osvojio sve gemove do kraja i trijumfovao posle 80 minuta – 7:5, 6:0.

Per je još jednom potvrdio da obožava da igra na šljaci, a u četvrtfinalu je eliminisao Maleka Žazirija posle preokreta, rezultatom 3:6, 7:5, 6:1.

ATP turnir iz serije 500 u Barseloni igra se za nagradni fond od 2.152.690 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve