Nova vest
Tenis

Četvrtak, 21.04.2016.

22:29

Kolšrajberu maraton sa Lopesom u Barseloni

Nemački teniser Filip Kolšrajber pobedio je Španca Felisijana Lopesa u najzanimljivijem meču trećeg kola turnira u Barseloni.

Izvor: JT

Autor: JT

Kolšrajberu maraton sa Lopesom u Barseloni
Getty Images

Kolšrajber je do trijumfa nad Lopesom došao posle preokreta sa 6:7 (5:7), 7:5, 6:3, posle dva sata i 46 minuta igre.

Kiša je ponovo pravila velike probleme organizatorima u katalonskom gradu, pa su Kolšrajber i Lopes na teren izašli mnogo kasnije nego što je bilo predviđeno, a tokom meča su se smenjivali oblaci i sunce.

Na kraju je Kolšrajber izborio plasman u četvrtfinale, a rival će mu biti Rus Andrej Kuznjecov, koji je slavio protiv Radeka Štepaneka sa 6:2, 6:4.

Prvi nosilac na turniru Rafael Nadal imao je lak posao protiv sunarodnika Alberta Montanjesa, kojeg je pobedio sa 6:2, 6:2. Najboljeg španskog tenisera sada čeka susret sa Italijanom Fabiom Fonjinijem, koji je bio bolji od Viktora Troickog sa 6:3, 6:3.

Relativnu laku pobedu zabeležio je i francuski teniser Benoa Per, koji je slavio protiv Pabla Kuevasa iz Urugvaja sa 6:2, 6:4. Pera u borbi za polufinale čeka susret sa Malekom Džazirijem iz Tunisa, koji je pobedio Nemca Aleksandera Zvereva sa 7:6 (7:5), 6:4.

Poslednji četvrtfinalni par čine Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov i Kei Nišikori iz Japana. Nišikori je eliminisao Žeremija Šardija iz Francuske sa 6:3, 7:5, dok je Dolgopolov bio bolji od Rusa Karena Hačanova sa 6:4, 7:5.

Turnir u Barseloni igra se za nagradni fond od 2.152.690 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve