Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 11.04.2016.

20:30

Tim preživeo Štrufa, Per spasao meč loptu

Masters u Monte Karlu, treći turnir iz serije 1.000 u sezoni počeo je u nedelju, a već u ponedeljak mogli smo da gledamo nekoliko interesantnih duela.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Tim preživeo Štrufa, Per spasao meč loptu
Photo by Michael Steele/Getty Images

Na terenu je bio jedan srpski teniser – Filip Krajinović nije imao šanse protiv Grigora Dimitrova i poražen je rezultatom 6:3, 6:2.

Popodnevni mečevi doneli su nam mnogo više uzbuđenja nego oni u jutarnjem terminu, pa smo mogli da vidimo pravu senzaciju.

Ipak, Dominik Tim je sprečio poraz od Jan-Lenarda Štrufa, iako je gubio u setovima, a potom spasavao brejk šanse u odlučujućem setu – 1:6, 6:3, 6:4.

Još dramatičnije bilo je u duelu Benoa Pera i Injiga Servantesa – Francuz se suočavao sa meč loptom rivala, ali je izdržao pritisak i slavio sa 4:6, 6:2, 7:6 (8-6).

U duelu mladih nada Aleksander Zverev lako je izašao na kraj sa Andrejom Rubljovim (6:1, 6:3), a slično je i Rišar Gaske ispratio Nikolasa Almagra – 6:4, 6:0.

Miloš Raonić malo se mučio u prvom meču na šljaci, Marko Čekinato je bio poprilično raspoložen, ali ni to nije bilo dovoljno da se uzme set, pa je rezultat na kraju glasio 6:3, 7:5.

Gael Monfis prepustio je Žilu Mileru samo pet gemova, svih pet u prvom setu i zakazao duel sa boljim iz meča Fabio Fonjini – Paolo Lorenci. Onaj ko trijumfuje u tom duelu ići će na megdan prvom igraču sveta Novaku Đokoviću koji je slobodan na startu.

Sigurne pobede u ponedeljak ostvarili su još Roberto Bautista Agut, Giljermo Garsija-Lopes, Pjer-Ig Erber, Pablo Karenjo-Busta i Lukas Puj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve