Nova vest
Tenis

Subota, 19.03.2016.

03:30

Nisu potrebna priznanja – Novakov fer-plej sezone

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nikada nije dobio priznanje za fer-plej iako već godinama važi za jednog od najpoštenijih igrača na turu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Nisu potrebna priznanja – Novakov fer-plej sezone
Photo by Harry How/Getty Images

Đoković je poznat kao jedan od retkih koji ume da aplaudira protivniku za dobar potez, prizna poen i na svoju štetu, a dokaz tome došao je u duelu sa Žo-Vilfredom Congom.

Detalj se dogodio u taj-brejku prvog seta protiv Francuza, u trenucima kada se lomio taj deo igre jer je prethodno Srbin servirao za 1-0 i ispustio brejk.

Novak je fantastično odigrao volej na mreži, Conga je jedva stigao lopticu i poslao je u aut, a sudija Fergus Marfi je saopštio da je rezultat 3:0 u korist Đokovića.

Međutim, prvi reket planete je prišao i rekao mu da ga je loptica dotakla pre nego što je izašla u aut, pa je poen dodeljen Congi i umesto 3:0 na semaforu je stajalo 2:1.

Izgubljen poen nije mnogo uticao na aktuelnog šampiona Mastersa u Indijan Velsu koji je vezao nekoliko poena i dobio prvi set, a potom i drugi identičnim rezultatom – 7:6 (7-2), 7:6 (7-2).

U borbi za finale igraće protiv Rafaela Nadala i to će biti njihov 48. međusobni duel, a Novak vodi 24-23 u pobedama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve