Nova vest
Tenis

Subota, 13.02.2016.

12:10

St Peterburg: Top 20 teniserke bauk za Anu

Ana Ivanović izgubila je od Roberte Vinči sa 7:5, 6:4 u polufinalu turnira u Sankt Peterburgu.

Izvor: SO

Autor: SO

St Peterburg: Top 20 teniserke bauk za Anu
Getty Images

Ana je poražena u 11 od poslednjih 13 mečeva sa Top 20 teniserkama.

Srpska teniserka povela je sa 3:0 u prvom setu, ali nije uspela da sačuva prednost, da bi na 5:5 od 40:15 dozvolila brejk. Kako je meč odmicao, Ana je sve više grešila, dozvolila je brejk u sedmom gemu drugog seta, a posle u poslednjem gemu nije iskoristila brejk šansu da se vrati u meč.

Ivanovićeva je imala 27 vinera i 29 neiznuđenih grešaka, dok je Vinči upisala 18 direktnih poena i 12 grešaka.

U drugom polufinalu Belinda Benčič savladala je Ruskinju Darju Kasatkinu sa 6:4, 6.3 i tako je obezbedila plasman u Top 10 na WTA listi u ponedeljak.

Tok meča:

Ana je povela sa 40:0 u prvom gemu, potom je zakomplikovala situaciju i duplom greškom dozvolila rivalki da dođe do brejk lopte, ali je ipak vezala tri poena i povela 1:0. Srpska teniserka bila je agresivna na druge servise Vinči, to se isplatilo već u drugom gemu, kada je napravila brejk, a potom ga je i potvrdila za 3:0.

Italijanka je pozvala trenera već na prvoj pauzi i to joj se isplatilo jer je uspela da vrati brejk čestim izlascima napred – 3:2. U šestom gemu Ana je na 30:30 ritern na drugi servis poslala u mrežu, da bi u sledećem poenu lepo sve uradila i potom je promašila forhend (3:3).

Ivanovićeva je nešto lakše osvajala svoje gemove, a pri vođstvu 4:3 imala je i brejk šansu, ali je posle drugog servis poslala lopticu u mrežu. I na 5:4 je Ana imala 15:30, ali su je greške opet koštale – 5:5.

Međutim, posle dva lako dobijena svoja gem, Ana je popustila u završnici i dozvolila brejk, a zatim je Vinči odservirala za set – 7:5.

U drugom setu igralo se tvrđe i u prvih šest gemova teniserke su bez ikakvih problema osvajale gemove na svoj servis. U sedmom je Ivanovićeva povela 30:15, ali onda je vezala tri greške bekhendom – dva puta u mrežu i jednom daleko u aut, pa je Vinči napravila brejk za 4:3.

To se ispostavilo ključnim, pošto je Ivanovićeva sve više grešila i Italijanka je došla u situaciju da servira za meč. Tada je srpska teniserka vezala nekoliko dobrih forhenda i došla do brejk lopte, ali nije uspela da se vrati u meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve