Nova vest
Tenis

Subota, 13.02.2016.

09:54

Suspendovani Hrvat sudio na US openu

Teniski sudija koji je suspendovan tokom istrage o nameštanju mečeva, sudio je na prošlogodišnjem US opena, potvrdila je USTA.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Suspendovani Hrvat sudio na US openu
Foto: Getty images

Teniska asocijacija Sjedinjenih država objavila je da je hrvatski sudija Denis Pitner, koji je u avgustu suspendovan na godinu dana, bio učesnik poslednjeg Gren slema sezone.

Pitner je dobio kaznu od 12 meseci jer je otkrivao detalje o fizičkom stanju igrača i prijavljivao se na nalog sa kojeg su uplaćivane opklade na teniske mečeve.

On je 13. jula dobio potvrdu US opena o učešću i podigao svoju akreditaciju pre nego što je USTA obaveštena o suspenziji.

Krovna teniska organizacija u Americi u petak je objavila saopštenje u kojem ističe da je došlo do “greške u sistemu”.

Nakon što je britanski Gardijan otkrio da su u skandalu oko nameštanja mečeva učestvovale i sudije, oglasila se i USTA.

“Pošto je u poslednjih 24 saznala da je sudija koji se nalazi na listi ‘Zabranjene akreditacije’ možda radio na US openu 2015. kao linijski sudija, USTA je momentalno istražila navode. Teniska asocijacija SAD bila je šokirana kada je saznala da je to tačno”, navodi se u saopštenju.

Pitner je bio učesnik i na ATP turniru u Dohi u januaru.

“Ove stvari uzimamo u obzir ekstremno ozbiljno i sprovešćemo istragu kako bismo saznali šta je uzrokovalo ovakvu grešku. To će nam biti prioritet prvog reda”, dodaje USTA.

Prošlog meseca, pred početak Australijan opena, BBC i Buzzfeed otkrili su postojanje široke mreže nameštanja i korupcije u tenisu. Krovne organizacije sporta saopštile su u petak da će biti potrebno najmanje godinu dana kako bi se optužbe istražile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve