Nova vest
Tenis

Petak, 12.02.2016.

23:48

Nadal pobedio vrućinu i Lorencija

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale turnira u Buenos Ajresu trijumom nad Italijanom Paolom Lorencijem.

Izvor: JT

Autor: JT

Nadal pobedio vrućinu i Lorencija
Getty Images

Nadal je do trijumfa nad Lorencijem došao sa 7:6 (7:3), 6:2, posle jednog sata i 52 minuta igre.

U borbi za finale, Nadala čeka susret sa Austrijancem Dominikom Timom, koji je slavio protiv srpskog tenisera Dušana Lajovića sa 6:4, 6:2.

Nadal je u duelu sa Lorencijem pobedio i vrućinu, pošto su u Buenos Ajresu zabeležene tropske vrućine i temperature od preko 33 stepeni.

Španac je tako upisao 346. pobedu na šljaci i ostao je na dobrom putu da odbrani titulu u Buenos Ajresu i osvoji 48. trofej na svojoj omiljenoj podlozi.

Lorenci je u prvom setu pružio veliki otpor Nadalu, napadao ga je forhendom, ali mu je on zakazao baš u ključnom trenutku, u finišu prvog seta. U nastavku meča, Nadal je konačno pronašao pravi ritam, terao je Italijana da igra daleko iza osnovne linije, sam igrao agresivno i to se pokazalo kao pravi recept.

Turnir u Buenos Ajresu igra se za nagradni fond od 523.470 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve