Nova vest
Tenis

Petak, 12.02.2016.

21:16

Enanova se vraća kao savetnica Svitoline

Proslavljena belgijska teniserka Žistin Enan pridružiće se timu ukrajinske teniserke Eline Svitoline kao specijalna savenica.

Izvor: JT

Autor: JT

Enanova se vraća kao savetnica Svitoline
Getty Images

Svitolina je trenirala sa Enanovom u Abu Dabiju u decembru, kada su postigle dogovor, ali je ugovor potpisan tek nekoliko nedelja ranije, kada je ustanovljeno koja će tačno biti uloga Belgijanke.

Enanova će pratiti Svitolinu na nekoliko turnira tokom sezone, počevši od onog koji se igra u Dubaiju naredne nedelje.

Na sajtu ukrajinske teniserke navodi se da ona veruje da Enanova može da joj pomogne ne samo po pitanju njenog stila, već i psihološke pripreme za mečeve.

Enanova je nekadašnja najbolja teniserka sveta, osvojila je sedam Gren slemova i olimpijsku medalju na Igrama 2004. godine u Atini. Povukla se iz tenisa 2008. godine, ali se vratila na teren dve godine kasnije, da bi se povukla posle nešto više od jedne sezone zbog povreda.

Svitolina je trenutno na 21. mestu na WTA listi i cilj joj je da se sa Enanovom probije među deset najboljih na svetu. U dosadašnjem delu karijere, ukrajinska teniserka je osvojila četiri titule, a na Gren slemovima joj je najbolji rezultat plasman u četvrtfinale na Rolan Garosu prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve