Nova vest
Tenis

Subota, 28.11.2015.

19:50

"Nadal zbog Ferera nije mogao da parira Novaku"

Manolo Santana, bivši svetski broj 1, rekao je da je David Ferer onemogućio Rafaela Nadala da pruži dostojniji otpor Novaku Đokoviću u Londonu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Jasper Juinen/Getty Images

Đoković je u polufinalu Završnog Mastersa u Londonu savladao Nadala rezultatom 6:3, 6:3 i tako u međusobnom skoru izjednačio na 23-23.

Rafa je pre tog meča imao naporan duel sa sunarodnikom Davidom Fererom u grupi, koji je dobio posle preokreta, iako je već obezbedio plasman kao prvoplasirani.

„Novak Đoković je na nekom sasvim drugom nivou, cele godine igra tako. Jedino ko je mogao da mu naudi na Završnom Mastersu u Londonu bio je Rafael Nadal. Nažalost, on je igrao težak meč protiv Davida Ferera i zato nije uspeo da se suprotstavi Srbinu“, rekao je Santana.

Španac je odigrao jednu od najlošijih sezona u karijeri u kojoj je doživeo čak 20 poraza, uz 61 trijumf.

„Odavno sam rekao da će Rafa biti i dalje tu, iako su mnogi smatrali da je gotov. Ali, on ima 29 godina, sjajan je igrač i ukoliko bude na vrhuncu, imaće odličnu sledeću sezonu“, dodao je Santana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve