Nova vest
Tenis

Utorak, 24.11.2015.

21:30

Troicki za B92: Novak je prešao igricu

Viktor Troicki sezonu je završio na 22. mestu ATP liste, ostvario je skor 35-28 i osvojio jedan trofej – u Sidneju.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor: Nina Kolundžija

Default images
Beta/AP

Sada je Viktor na zasluženom odmoru, a u intervjuu za B92 govorio je o sezoni za nama, ciljevima u narednoj, kao i o Novaku Đokoviću i njegovoj godini iz snova.

Troicki je u Skupštini grada Beograda prisustvovao dodeli nagrada i priznanja za najbolje tenisere i teniserka u mlađim kategorijama.

“Ne sećam se da smo imali ovakvu dodelu nagrada, pogotovo ne u Skupštini grada. Zaista je prelep ambijent, drago mi je što je bilo ovoliko mnogo dece i puno mi je srce i nadam se da će mnogi od njih biti šampioni“, počeo je Viktor priču za B92.

Kakav je osećaj kada znaš da si i ti jednim delo zaslužan što je pažnja ovolika?

“Ja to ne vidim tako, ali mi je drago kad neko prepozna to što radim i to što sam ostvario, drago mi je da to neko ceni i puno mi je srce zbog toga. Pre svega mi je velika čast što sam danas ovde i što sam imao priliku da se družim sa njima“.

Janko Tipsarević rekao je da mu je želja veliki povratak. Ti si taj povratak imao – da li si i u kojoj meri zadovoljan sezonom za nama?

“Prezadovoljan sam. Bilo je teško krenuti ispočetka, bez mnogo pomoći, bez mnogo specijalnih pozivnica uspeo sam da se vratim i danas sam 22. na svetu. Mogu reći da sam ponosan na sebe što sam uspeo to da učinim, što sam uspeo da se vratim. Međutim, postoji još gladi i želja za još većim rezultatima. Sledeća sezona počinje već u januaru tako da ću se spremiti što je bolje moguće i nadam se da će to biti najbolja sezona do sada. Jeste da sam sve stariji, ali imao sam tu neku pauzu i osećam se svežim i spremnim za početak nove godine“.

Šta si sebi postavio kao glavni cilj za 2016. godinu?

“Ne želim da zacrtavam neke rezultate, ali već duže vreme mi je ulazak u Top 10 cilj i nešto što bih voleo da ostvarim u karijeri. To je sledeći korak. Imaću dobro startnu poziciju jer je veoma važno kada si nosilac na Gren slemovima i kada si povlašćen u prvim kolima drugih turnira“.

Kojim turnirma počinješ godinu?

“Brizbejn je prvi. U Sidneju ću braniti titulu osvojenu prošle godine i potom Australijan Open u Melburnu“.

Da li razmišljaš o Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru?

“Iskreno, da, polako razmišljam o tome. Nisam imao dobro iskustvo na prethodnim Igrama u Londonu. Nismo bili u olimpijskom selu, nismo osetili taj olimpijski duh. Nisam čak bio ni na otvaranju. Voleo bih da u Riju bude lepše i nadam se bolje rezultatski“, kaže Viktor, koji je u Londonu već na startu ispao od Nikolasa Almagra.

Teniski svet poredi Federerovu 2006. i Đokovićevu 2015. godinu. Smatraš li da je ova Novakova sezona najbolja u istoriji?

“Definitivno, za mene tu nema dileme. Ja volim da kažem da je prešao igricu. Kad gledamo na televiziji, deluje nestvarno, pomalo i dosadno. Igra na nekoliko nivoa iznas ostalih, čak i Federer, koji mu je najbliži, u stvari je daleko. Videli smo i u finalu Londona da nije ni blizu da ga dobije. Čestitam mu od srca, zaista je digao naš sport na jedan drugi nivo. Želim mu da to što duže traje“.

Koliko ti je preneo svoje samopouzdanje i veru kada ti je bilo najteže u karijeri i kada si imao pauzu?

“Pomogao mi je mnogo. Trenirali smo zajedno, mislim, trenirali smo mi i ranije, znamo se oduvek. Ali naravno da mi je mnogo značilo kad mi je bilo najteže da treniram sa takvim igračem. Znamo se odmalena i prosto mi je neverovatno da vidim šta on sada sve postiže, na kom je sada nivou i presrećan sam zbog njega. On sve to zaslužuje jer sve što radi, radi sa 101 posto snage i zato ostvaruje sve te rezultate“, zaključio je Troicki za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve