Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 23.11.2015.

09:48

Za čime Federer žali posle finala?

Rodžer Federer otkrio je da postoje dve stvari zbog kojih žali posle poraza od Novaka Đokovića u nedelju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolji teniser sveta pobedio je Švajcarca sa 6:3, 6:4 i osvojio rekordnu četvrtu uzastopnu titulu na završnom turniru u Londonu, svoju petu ukupno.

Federer je posle meča rekao da je mogao bolje da servira na početku meča, kao i da nije bio dovoljno dobar na Đokovićev drugi servis.

On je dodao da je Đoković imao neverovatnu godinu i da će teško ponoviti tako nešto u 2016.

„Bilo bi lepo da sam malo bolje servirao na početku meča i da sam bio bolji na njegov drugi servis. On vam dozvoljava da igrate na njegov drugi servis. Možda sam u nekim momentima bio preagresivan. U nekim trenucima sam možda odigrao sigurno iako nije trebalo. To su stvari zbog kojih žalim. Kada bih ponovo igrao meč to bih pokušao da promenim. Osim toga, mislim da je meč bio dobar. Bilo je blizu. Prvih šest gemova je bilo teško, gubio sam 4:2. Imao sam svoje šanse da barem bude izjednačeno. Ali mislim da je on odigrao dobro. Meč je bio visokog kvaliteta, po mom mišljenju.“

Novak je igrao sva velika finala ove godine. Da li igrači tokom zime razmišljaju kako protiv njega da odigraju bolje i rade na tome?

„Teško mi je da govorim o drugima. Što se mene tiče, ne radim to. Ja radim generalno na svojoj igri tokom predsezone. Za mene, samo je Rafa jedinstven igrač na ATP turu. Samo sam se za njega posebno pripremao. Što se Novaka tiče, uvek znam šta treba da radim. Ako ne igram veoma dobro biće mi teško. Ako igram dobro znam da ću imati šansu sa svojom igrom.“

Rafa je rekao da je skoro nemoguće ponoviti ovakvu godinu. Šta ti misliš? Da li Novak može da ima još jednu odličnu sezonu?

„To je teško uraditi. Teško je igrati u ovom ritmu sve vreme. Nije potrebno mnogo da se okrene. U pitanju su nijanse. Ne iskoristite brejk loptu, on je iskoristi i to menja čitav tok meča. Ne možete uvek da budete na pobedničkoj strani. Male su razlike na samom vrhu. Zbog toga je ova Novakova godina neverovatna. Rafa je bio u toj situaciji, kao i ja. Obojica znamo koliko je teško ponoviti to sledeće godine. Ovo nije prva Novakova dobra godina. Jasno je da u sledeću godinu ulazi sa ogromnim samopouzdanjem. Igra sjajno. Biće mu teško da odigra lošu sezonu, to je sigurno. Ali ekstremno dobru, to je uvek teško. Ali u ovom trenutku deluje da je moguće, ali ne možete tek tako ponoviti ovakvu godinu. Potrebno je mnogo napora. Morate da budete fizički spremni, bez povreda. Mentalno morate da budete sve vreme na vrhuncu. Nije lako kao što možda deluje.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

242 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve