Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.11.2015.

13:10

Novak vs Rodžer: Najbolji kraj teniske sezone

Novak Đoković protiv Rodžera Federera. Najveći meč na svetu zatvara još jednu tenisku sezonu. Od ovoga ne može bolje.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Julian Finney/Getty Images

Đoković i Federer sastaće se od 19 sati u finalu Završnog Mastersa u Londonu – Novak igra za peti trofej, četvrti uzastopni, dok Rodžer ima priliku da osvoji sedmu titulu, prvu od 2011. godine.

Ovo će biti ukupno 44. duel dvojice tenisera, a Švajcarac vodi 22-21 u pobedama jer je poslednju ostvario pre nekoliko dana.

U okviru "Sten Smit" grupe u kojoj su se našli slavio je rezultatom 7:5, 6:2 i prekinuo Đokovićev niz od 15 trijumfa na Mastersu, a naneo mu je prvi poraz u dvorani još od 2012. godine i meča u Parizu sa Semom Kverijem.

"Moji mečevi sa Rodžerom su uvek puni takmičarske tenzije. On izuzetno voli da meša udarce kad igra protiv mene, da poremeti moj 'tajming', što znači da moram da odigram najbolje što mogu da bih se suprotstavio takvom stilu", rekao je Đoković koji je do finala stigao ubedljivom pobedom nad Rafaelom Nadalom – 6:3, 6:3.

S druge strane, momak iz Bazela nije imao mnogo problema protiv sunarodnika Stana Vavrinke kojeg je savladao rezultatom 7:5, 6:3. On je na taj način obezbedio reprizu prošlogodišnjeg finala u kojem ipak nije nastupio zbog povrede leđa.

"Očigledno znači što smo igrali ove nedelje jer obojica možemo da analiziramo taj meč i vidimo šta smo mogli drugačije da uradimo, bilo da je dobro ili loše. To je interesantno za obojicu, iako se stalno dešava da igrate sa nekim na nekom turniru, a onda i sledeće nedelje, na primer, u finalu. Siguran sam da smo to već činili, ali sada je drugačije. Uslovi su isti, kao i teren i dvorana", rekao je Federer.

Odnos dvojice najboljih u ovom trenutku nije bio sjajan od početka, ali je vremenom napredovao. Osvajač 17 Gren slem trofeja imao je privilegiju da sa druge strane mreže posmatra napredak Đokovića koji sada preti da mu poljulja mesto najvećeg tenisera svih vremena.

"Za mene je prednost što smo igrali jer mi daje dodatno samopouzdanje, a za njega je prednost što je dobio drugu šansu i u još jednom je finalu. Igrao je sjajan tenis od našeg meča. I dalje mislim da ima malo veće samopouzdanje od mene zbog svih uspeha koje je ostvario ove godine", dodao je Rodžer.

Novi dvoboj zakazan je za 19 časova i Đoković će imati priliku da osim trofeja, još jednom izjednači na 22-22 u međusobnom skoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve