Nova vest
Tenis

Nedelja, 08.11.2015.

19:44

Đoković: Mogao je i Endi da dobije drugi set

Novak Đoković rekao je da je i Endi Mari lako mogao da dobije drugi set finala Pariza, ali da je ipak ostao čvrst.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Srpski teniser odbranio je trofej u prestonici Francuske pošto je u finalu pobedio Endija Marija sa 6:2, 6:4, osvojivši 10. trofej u 2015. godini i ukupno 58. u karijeri.

Novak ima neverovatnih 27-4 protiv Top10 igrača ove godine, a ovo mu je ukupno 26. Masters titula i sada ima samo jedanu manje od rekordera Rafaela Nadala.

"Što se duže i više nastavlja niz pobeda i više obaraju rekordi, tako meni samopouzdanje i motivacija rastu, uprkos činjenici da sam u poziciji da postavljam nove granice i nove rekorde, da upisujem svoje ime u istoriju teniskih knjiga. Nije to jedini razlog zašto sebe motivišem i zašto igram dobro, ima mnogo više od toga", kazao je prvi teniser sveta.

"U privatnom životu se vrlo spokojno i izbalansirano osećam. Ta uravnoteženost između profesionalnog i privatnog života mi pomaže da izvučem najbolje iz sebe na terenu", dodao je on.

„U nekoliko gemova u drugom setu Endi je počeo da preokreće stvari na terenu. Mogao je ishod da bude i drugačiji, slično kao i juče protiv Vavrinke u istom setu. Ipak, uspeo sam da ostanem čvrst. Sve u svemu, ovo je bilo moje najbolje izdanje ove nedelje i stiglo je u pravom trenutku“, rekao je prvi teniser sveta koga sada očekuje završni Masters u Londonu.

„Nadam se da ću uspeti da ponovim izdanja iz prethodnih godina na završnom turniru. O2 arena je sjajno zdanje za igranje tenisa“, dodao je srpki teniser koji je slavio bez poraza u poslednja tri izdanja ovog turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve