Nova vest
Tenis

Utorak, 13.10.2015.

17:16

Federer: Znao sam da je poraz moguć

Rodžer Federer rekao je da je bio svestan da može da bude poražen već na startu Mastersa u Šangaju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Branilac titule izgubio je već u drugom kolu od Albera Ramosa-Vinolasa sa 2-1 u setovima.

I prošle godine u prvom meču Federer se mučio protiv Leonarda Majera. Tada je spasao šest meč lopti, slavio je i na kraju je osvojio turnir. Ovoga puta se ipak nije izvukao.

„Definitivno sam razmišljao o prošlogodišnjem meču protiv Majera. Ali, u isto vreme je ovo bio potpuno drugačiji meč. Možda i zato što sam igrao protiv levorukog igrača, ko zna? Albert je bio dobar, pokušavao je sve vreme da ostane napadački orijentisan, baš kao i ja. Imali smo nekoliko odličnih razmena“, rekao je Federer.

Švajcarski teniser svestan je da je propustio svoje šanse u duelu sa Ramosom.

„Imao sam šanse. Jednostavno, danas ih nisam iskoristio. Moram da pogledam meč i vidim u čemu je bio problem. Ali, na kraju dana, ovakve stvari se dešavaju tokom godine. Na nesreću, ovde u Šangaju sam branio titulu, nadao sam se još jednom odličnom turniru. Uvek sam imao rpoblema u prvim rundama u Šangaju, dok se ne naviknem na uslove, podlogu i loptice. Loptice odskaču drugačije nego na drugim mestima. Prošle godine sam imao sreće, ove nisam. Šteta.“

Bio je ovo tek drugi duel Federera i Ramosa, a u prvom je Švajcarac svom rivalu prepustio samo tri gema i to u tri seta.

„Ja sam uvek oprezan. Ne potcenjujem nikoga. Svi ti momci su profesionalci, znaju šta rade. Male su razlike. Igrao sam protiv njega na Vimbldonu. Gledao sam ga. Popravio se od tog meča. Taj meč smo odigrali odavno, a on nije igrao na omiljenoj podlozi. Bio sam svestan da može da me namuči i čak i pobedi.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d