Nova vest
Tenis

Utorak, 13.10.2015.

13:04

Senzacija u Šangaju, ispao Federer!

Treći teniser sveta Rodžer Federer ispao je u drugom kolu turnira u Šangaju od 70. igrača sveta Alberta Ramosa sa 7:6 (7-4), 2:6, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty Images

Federer, koji je bio branilac titule, prošle godine se takođe mučio u svom prvom duelu, pošto je spasao pet meč lopti u duelu sa Leonardom Majerom.

Sada je Ramos bio hrabriji od Majera lane i uspeo je da okonča posao i da zabeleži najveću pobedu u karijeri.

Gledajući statistiku, Federer je odigrao dobar meč, bio je ubedljiv u drugom setu, ali mu je nedostajalo odlučnosti u ključnim trenucima, naročito u taj brejku prvog seta.

Rodžer je imao 45 vinera i 30 neiznuđenih grešaka, dok je Ramos upisao 22 direktna poena i 26 grešaka.

To je Federeru drugi put ove sezone da ispada u drugoj rundi jednog od Mastersa, pošto je u Madridu eliminisan od Nika Kirjosa. Ipak, na betonu mu se nije desilo da ispadne tako rano još od Pariza 2009. godine.

Ramos će u trećoj rundi igrati sa Žo-Vilfredom Congom, koji je u dva seta savladao Viktora Estrelju Burgosa.

Prvi set bio je veoma tvrd, Španac je spasao dve brejk lopte u drugom gemu, a onda sve do taj brejka nije bilo ni prilika za brejk.

U taj brejku je Španac bio koncentrisaniji, Federer je pravio nekarakteristične greške, a Ramosa je služio servis. Rano je stekao mini brejk prednosti, a neodbranjivim servisom stigao je do 6:4 i dve vezane set lopte.

Iskoristio je već prvu posle greške Federera forhendom i došao do vođstva u setovima.

Nastavio je Ramos u istom ritmu i na startu drugog dela igre, ali nije uspeo da održi visok nivo igre do samog kraja. Švajcarac je to najpre iskoristio u petom servis gemu, kada je drugu priliku pretvorio u brejk i zatim bez izgubljenog poena stigao do 4:2.

Gotovo identična situacija viđena je i u narednom gemu, kada je Rodžer ponovo uspeo da oduzme servis rivalu i ubrzo rutinski stigao do izjendačenja – 6:2.

Federeru je nedostajalo intenziteta u razmenama, nije uspevao da igra agresivnije, a Španac je u osmom gemu trećeg seta došao do dve vezane brejk lopte. Prvu je Rodžer spasao, ali je na drugoj poslao loptu u mrežu i Španac je došao u situaciju da servira za meč.

Poveo je Federer sa 15:30, ali onda je Ramos napao hrabro po paraleli i došao do 30:30. Onda je usledila i Rodžerova pomoć, koji pravi dve greške u nizu i ispada već u svom prvom meču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

209 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d