Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 12.10.2015.

17:53

Jelena: Cilj je osvajanje Gren slema

Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je da joj je cilj da osvoji Gren slem i da i dalje može da pravi dobre rezultate.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Chris McGrath/Getty Images

Jankovićeva ima 30 godina, tokom karijere je bila prva igračica sveta, ali nikada nije trijumfovala na nekom od četiri najveća turnira.

Pre sedam godina igrala je finale US opena, ali smatra da može da ponovi takav rezultat, iako mnogi tvrde da su njeni najbolji dani prošli.

„Pokušaću da završim sezonu na najbolji mogući način i da sledeću počnem sveža i zdrava. Moj cilj je da osvojim Gren slem. I dalje osećam da mogu mnogo da ostvarim u sledećih nekoliko godina, u zavisnosti u kakvom stanju bude moje telo“, rekla je Jankovićeva.

Ona je još ponovila da je život teniserki veoma težak i da je sistem takmičenja tokom sezone izuzetno naporan.

„Veoma je zahtevno i teško igrati od januara do novembra. Imamo mnogo mečeva i putujemo svake nedelje od zemlje do zemlje, sa kontinenta na kontinent. Nije lak života i, posebno na kraju sezone, igračice su iscrpljene i to se oseti na našim telima. Mnogo je povreda i teniserkama je teško da se nose sa time“, dodala je srpska igračica.

Srpkinja je nedavno ostvarila 600. pobedu na WTA turu čime je ušla u red odabranih teniserki.

„U stvari, nisam shvatala da sam ostvarila toliko pobeda. Zamislite koliko je to kilometara u mojim nogama. Ali to je sjajno ostvarenje i ponosna sam na sebe što sam uspela da ga ostvarim“, zaključila je Jelena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve