Nova vest
Tenis

Petak, 09.10.2015.

18:35

Nadal o Fonjiniju: Posle US opena...

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da ga očekuje izuzetno težak meč protiv Fabija Fonjinija.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Andy Wong

Nadal i Fonjini sastaće se u polufinalu ATP turnira iz serije 500 u Pekingu, a taj meč na programu je u subotu ujutru po našem vremenu.

Rafa je sa 3:6, 6:4, 6:3 savladao Amerikanca Džeka Soka, dok je Italijan nadigrao Pabla Kuevasa takođe u tri seta – 6:1, 2:6, 6:2.

“Očigledno je da sam meč završio igrajući bolje nego što sam počeo. Ove godina sam izgubio mnogo mečeva u kojima sam imao prednost. Za mene je važno da imam šansu za trijumf u meču u kojem sam gubio”, rekao je Nadal.

On je priznao da je u početku meča bio suviše defanzivan, ali da je to promenio i našao put do trijumfa.

“U prvom setu nisam ugrao toliko loše, ali sam bio tri metra iza osnovne linije. On je zbog toga imao dosta vremena za nameštanje, mnogo vremena da radi sa lopticom šta god hoće. Analizirao sam to na vreme i kasnije sam se približio osnovnoj liniji. Nisam gubio prostor, a on nije imao toliko vremena kod forhenda. Pozicija na terenu je bila ključ i to sam promenio”, naveo je Španac.

Sa Fonjinijem, suparnikom u polufinalu, Nadal ima pozitivan skor 5-3, ali mu ove sezone Italijan zadaje mnogo muka, pošto je dobio tri od njihova četiri okršaja.

“On je sjajan igrač. Kada igrate protiv tako dobrog tenisera, posebno ako niste na maksimumu, vaše šanse opadaju. Ako budem mogao da budem na visokom nivou, imaću šanse. Ako ne, biće izuzetno teško. Jednostavno je, sport je jednostavan. Pobednik će biti onaj ko bude igrao bolje. Fonjini je bio bolji u tri meča u kojima me je pobedio.”

Prvo je u Rio de Žanieru Fonjini neočekivano slavio sa 1:6, 6:2, 7:5, a onda je upisao novu pobedu na šljaci, ovoga puta u Barseloni sa 6:4, 7:6 (8-6). Nadal je potom slavio u Hamburgu 7:5, 7:5, ali je Fonjini pobedio u trećem kolu US opena – 3:6, 4:6, 6:4, 6:3, 6:4.

“Uopšte nisam bio srećan posle poraza na US openu. Nisam igrao loš meč, bilo je okej. On je igrao sjajno, pobedio me je, čestitao sam mu i nastavilo se po starom za mene”, zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve