Nova vest
Tenis

Petak, 09.10.2015.

16:49

Novak: Ritern je bio ključ trijumfa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je do relativno lake pobede nad Amerikancem Džonom Iznerom došao zahvaljujući sjajnom riternu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Đoković je u četvrtfinalu turnira u Pekingu slavio protiv Iznera sa 6:2, 6:2, i njegov rival u polufinalu će biti Ferer.

Novak je tako nastavio svoj pobednički niz na tom turniru, pošto je zabeležio 27. pobedu zaredom i to pošto je imao sjajna rešenja na Iznerovu igru, u kojoj se on oslanja najviše na svoj servis.

Bio je ovo sjajan meč. Činjenica da je on imao sjajan prvi servis i ja sam uspeo da uzmem dva brejka u prvom setu govori dovoljno o kvalitetu riterna koji me je služio sada. To je bio ključ trijumfa”, naglasio je Novak.

Srpski teniser je istakao da su uslovi otežali posao Izneru, ali i da se on osećao sjajno na terenu.

Uslovi mu nisu pomogli, tačnije njegovom servisu, iako je imao sjajnu brzinu. Ali, ja sam uspeo da stignem svaku lopticu na riternu. Osećao sam da mogu da mu vratim svaku loptu i napadnem ga, a to sam taktički i nameravao pre meča, jer sam znao da tako mogu do pobede”, istakao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve