Nova vest
Tenis

Petak, 09.10.2015.

13:35

Novakov čas tenisa Izneru

Novak Đoković deklasirao je Džona Iznera sa 6:2, 6:2 u četvrtfinalu turnira iz Serije 500 u Pekingu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Srpski teniser odigrao je spektakularno, riternima je oduzeo svaku nadu Izneru da može da napravi iznenađenje – čak četiri puta je napravio brejk 208 cm visokom Amerikancu, u ranoj fazi u oba seta, a zatim još po jednom pred kraj.

Meč će ostati upamćen po neverovatnoj statistici Đokovića u prvom setu, kao i po tome da prvi put nismo videli nijedan taj brejk u meču Novaka i Iznera.

Đoković će u polufinalu igrati sa Davidom Fererom, koji je pobedio Jen-Hsuna Lua sa 6:3, 6:1. Novak se sa Špancem do sada sastajao 20 puta i vodi sa 15-5, uključujući i pobede u oba ovogodišnja susreta - u Majamiju je bilo 7:5, 7:5, a u Rimu 6:4, 6.4.

Tok meča:

Već u prvom gemu Đoković je izvrsno riternirao i napravio je brejk uprkos tome što je Izner pogodio čak šest od osam prvih servisa. Poveo je Amerikanac sa 40:0, ali onda je Novak vezao pet poena – nepogrešivo je čitao servise rivala, a Izner je brzo grešio kada se ulazilo u razmene (1:0).

Đoković je rutinski osvojio gem na svoj servis, a zatim je spektakularnim ritern-vinerom na prvi servis došao do nove brejk lote. Vratio je i sledeći Iznerov servis, ali je Amerikanac preuzeo inicijativu i smečom završio poen. To ga je osokolilo, pa su usledila dva neodbranjiva servisa za 2:1.

U sledećem gemu Novak se našao u prvom malom problemu, ali je na 15:30 spustio preciznu bekhend paralelu, da bi dobio još dva poena u razmenama i poveo sa 3:1.

Đoković je i dalje bio ’aktivan’ u protivničkim gemovima, lobovao je Iznera za 15:30, ali se rival vratio servisima i smanjio na 3:2. Srpski teniser dobio je sledeći gem bez izgubljenog poena, a u narednom je sa lakoćom vraćao prve servise Iznera – Amerikanac je potom uglavnom grešio, pa je Đoković uz jedan izgubljeni poen poveo sa 5:2.

Novak je rutinski odservirao za 1-0 u setu u kojem je imao nestvarnu statistiku.

I u drugom setu Đoković je napravio sa briljantnim riternima, dovodio je Iznera do ludila i već u trećem gemu napravio je brejk, i to bez izgubljenog poena – 2:1.

Novak je lako osvajao gemove na svoj servis, a Izner je bio potpuno demoralisan izvanrednim riternima rivala – posle još jednog Đoković je došao do brejk lopte u sedmom gemu, a Izner je tada odservirao prvu duplu grešku (5:2).

Đoković je zatim rutinski odservirao za osmi trijumf nad Iznerom u deset međusobnih okršaja, a prvi put u njihovim mečevima nismo videli nijedan taj brejk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve