Nova vest
Tenis

Petak, 09.10.2015.

10:31

Peking: Ana zrelo do polufinala

Ana Ivanović plasirala se u polufinale turnira u Pekingu pobedom nad Anastasijom Pavljučenkovom sa 6:3, 7:5.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Getty Images

Ana je Ruskinju dobila u sedam od osam međusobnih okršaja, prvom ove godine, a u polufinalu je čeka Timea Bačinski, koja je u tri seta dobila Saru Erani.

Oba dosadašnja okršaja sa Švajcarkinjom Ana je dobila, 2010. u Brizbejnu i prošle godine u Montrealu. Ipak, ovo je sezona karijere za Bačinski, koja je igrala polufinale Rolan Garosa i osvojila dve titule.

Ivanovićeva je u odličnoj formi u Pekingu, igra veoma staloženo, a servis i forhend je služe na pravi način. Tako je bilo i u najvećem delu meča sa Pavljučenkovom - posle osvojenog prvog seta bez mnogo muke, Ana je u drugom zaostajala 4:1. Nije paničila Ivanovićeva, osvojila je četiri gema u nizu, tada se malo unervozila, ali je ipak okončala set i meč pre taj brejka, za jedan čas i 36 minuta igre.

Ukupno, Ana je imala 27 vinera i 16 neiznuđenih grešaka, dok je Pavljučenkova upisala 29 direktnih poena i 22 greške.

Tok meča:

Posle jednog rutinski osvojenog gema na obe strane, Pavljučenkova agresivnim udarcem stiže do brejk lopte. Međutim, Ana vezuje dva neodbranjiva servisa i posle greške Ruskinje stiže do vođstva – 2:1.

U narednom gemu Ivanovićeva pravi brejk. Prvo je došla do 15:40 zahvaljujući duploj greški rivalke, a na drugoj brejk lopti napravila je viner iz riterna za 3:1. Međutim, Pavljučenkova je u sledećem gemu oterala Anu iza osnovne linije, došla do brejk lopte i dobila još jednu razmenu za ribrejk (3:2).

Niz brejkova se nastavio – serijom fantastičnih forhenda Ana je došla do nove brejk lopte, a potom je Pavljučenkova promašila zicer na mreži.

Činilo se da će Ivanovićeva ponovo ispustiti brejk, ali je servisima spasla dve vezane brejk šanse – usledio je štop volej sa mnogo osećaja i još jedan poen za vođstvo 5:2.

Ana je gem u kojem je servirala set počela blistavim poluvolejom, došla je Ruskinja do 30:30, ali je onda Ivanovićeva vezala dva snažna servisa i povela u setovima – 6:3.

I drugi set počeo je mirno, tri gema bez brejk šansi, a onda je Pavljučenkova iskoristila jedan Anin kiks i došla do prilike. Ivanovićeva je tu i sledeću brejk šansu spasla servisima, ali na trećoj je Ruskinja odigrala dobar drop šot i povela sa 3:1.

Ruskinja je samo nakratko preuzela kontrolu i povela sa 4:1, ali Ana nije odustajala – ponovo je počela da diktira igru koristeći kraće servise protivnice, dočekala je i njene dve-tri greške, pa je vratila brejk i približila se na 4:3.

Obe teniserke igrale su na visokom nivou, Ivanovićeva je izjednačila na 4:4, a onda je usledio vrlo dug gem u kojem je Ana napravila novi brejk. Srpska teniserka sjajno je riternirala, ali je Pavljučenkova na prve dve brejk lopte izvrsno odservirala.

Spasla je Anastasija još dve, prvu u dugom poenu u kojem Ana nije imala sreće, a onda je Srpkinja promašila ritern na sve ili ništa. Ipak, Ivanovićeva nije odustajala, a na petoj brejk lopti Pavljučenkova je popustila i odservirala duplu grešku – 5:4.

Iako je bila u naletu i osvojila prvi poen sledećeg gema, Ana se potom stegla, izgubila četiri poena u nizu, poslednji duplom greškom – 5:5. To je bio jedini slabiji period igre obe igračice, Pavljučenkova uzvraća poklonom, pa je Ivanovićeva ponovo servirala za meč.

Jeste bilo 0:30, ali Ana se tada pribrala, osvojila četiri poena u nizu i plasirala se u polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve