Nova vest
Tenis

Utorak, 06.10.2015.

15:18

Briljantna Ana izbacila Venus

Srpska teniserka Ana Ivanović savladala je Venus Vilijams sa 7:6 (7-3), 6:2 u drugom kolu turnira u Pekingu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty Images

U trećoj rundi Ana će igrati sa Svetlanom Kuznjecovom.

Ana je odigrala sjajno od početka do kraja, nije bilo mnogo oscilacija u igri, što posebno može da raduje.

U prvom setu Ivanovićeva je imala brejk zaostatka, ali odmah je uzvratila istom merom, izjednačila na 4:4, a ostale gemove na svoj servis dobijala je relativno lako.

Anin tajming bio je odličan, forhend ju je služio, naročito insajd-aut, pa je u taj brejku odigrala agresivno i precizno. Ne računajući jednu duplu grešku, i servis je bio na nivou, pa je Ivanovićeva ’dodatni gem’ dobila sa 7-3.

Mali pad doživela je Ana jedino na početku drugog seta, kada je izgubila prva dva gema. Međutim, to je trajalo vrlo kratko, Ivanovićeva je ponovo zaigrala kao u prvom setu – do kraja meča osvojila je svih šest gemova, izgubivši pri tom samo dva poena na svoj servis.

Tako je Ivanovićeva dobila Venus treći put u 12. međusobnom okršaju, a mnogo bolji skor ima sa narednom rivalkom – protiv Kuznjecove vodi sa 10-3. Dobila je poslednja četiri meča, ali sada će se prvi put sastati u 2015. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve