Nova vest
Tenis

Utorak, 06.10.2015.

10:30

Novak izgubio samo dva gema

Novak Đoković deklasirao je 62. tenisera sveta Simonea Bolelija sa 6:1, 6:1 u prvom kolu turnira iz Serije 500 u Pekingu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Getty Images

Novak je petostruki šampion u glavnom gradu Kine, a ovo mu je bila 25. uzastopna pobeda.

Srpski teniser odigrao je odlično, Boleli je pružio možda malo jači otpor nego što krajni rezultat pokazuje, ali je Novak lako došao do trijumfa u prvom meču od finala US opena.

Đokovića u drugom kolu čeka Kinez Že Žang. Žangu je najbolji rang 148. mesto na ATP listi, visok je 188 cm, a u karijeri je igrao samo finale na jednom čelendžeru.

Đoković je meč završio sa 22 direktna poena i 14 neiznuđenih grešaka, dok je Boleli imao 14 vinera i 17 grešaka. Novak je spasao svih pet brejk lopti, odservirao sedam asova bez ijedne duple greške, a meč je završio za 71 minut.

Đoković je dobrim servisima dobio početni gem, a onda je već u sledećem gemu napravio brejk. Sjajan ritern, zatim i viner pasingom iz potpune defanzive doneli su Novaku brejk loptu, a u narednom poenu Italijan je poslao forhend u aut – 2:0.

Đoković je sa lakoćom osvajao gemove u kojima je servirao, u prva tri izgubio je isto toliko poena, a onda je napravio novi brejk i poveo sa 5:1.

U gemu u kojem je servirao za set došlo je do malog opuštanja, ali je Novak od 0:40 vezao dva dobra servisa i preciznu bekhend paralelu. Spasao je Đoković još jednu brejk loptu, a zatim i osvojio set – 6:1.

Borba se rasplamsala na početku drugog seta, Boleli je podigao nivo igre, bio je agresivan i došao do gem lopte u drugom gemu. Ipak, Đoković ju je spasao, a onda je izvršio pritisak na servis suparnika.

Spasao je Boleli tri brejk lopte, ali je onda Novak spektakularnim riternom došao do četvrte – u tom poenu Italijan je poslao bekhend u aut, pa je Đoković poveo 2:1. Meč je tada prelomljen, srpski teniser do kraja nije izgubio ni gem i lako se plasirao dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

16 h

U fokusu

Vidi sve