Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.08.2015.

12:00

Novak Đoković – kofer pun briga za Njujork

Finale u Monrealu, finale u Sinsinatiju, dva rezultata za respekt i razlog za zadovoljstvo najvećeg broja tenisera.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty Images

Ne i za prvog igrača sveta Novaka Đokovića, koji je postavio toliko visoke standarde da ništa osim trofeja ne predstavlja uspeh.

“Kako sam igrao ove nedelje, dobro sam i došao u finale“, rekao je Đoković posle poraza od Federera u finalu Sinsinatija.

I zaista, dugo nije viđeno da Novak veže toliko loših mečeva u kraćem vremenskom periodu. Paradoksalno, prvi set finalnog duela možda je i najbolji koji je odigrao na celom turniru.

Ali nevolje su počele nedelju dana ranije, u četvrtfinalu turnira u Montrealu sa Ernestsom Gulbisom. Đoković je spasao meč lopte, uspeo da izvuče taj okršaj na karakteristično hudinijevski način i mislili smo da je to scenario koji smo viđali često u prošlosti – vrhunski igrač ima loš dan, pobedi na autoritet i zatim se vrati u formu.

Na tako nešto navikli smo i od Đokovića, ali meč sa Gulbisom bio je samo najava daljih problema koji su najviše došli do izražaja u duelima sa Gofanom i Dolgopolovom u Sinsinatiju, mada su se u većoj ili manjoj meri provlačili kroz sve duele.

Kompletan tekst Saše Ozma pročitajte u rubrici TEME.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve