Nova vest
Tenis

Utorak, 04.08.2015.

12:29

Serena: Mogu još bolje sledeće godine

Prva teniserka sveta Serena Vilijams izjavila je da ove sezone igra možda i najbolji „mentalni tenis“ u celoj karijeri.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/File

Serena potpuno dominira ženskim tenisom – osvojila je gotovo sve velike turnire i zabeležila samo jedan poraz za sedam meseci.

Ipak, ona ističe da i dalje može da napreduje.

„Igram možda i najbolji mentalni tenis u karijeri. Mislim da mogu mnogo bolje i veoma se radujem 2016. godini“, rekla je Serena.

Devojka sa Floride ima šansu da postane četvrta igračica sa sezonskim Gren slemom, prva posle Štefi Graf kojoj je to pošlo za rukom 1988. godine.

„Ne razmišljam mnogo o tome. Uzbuđena sam što sam zaokružila ’Serena slem’. Bilo mi je veoma važno da to uradim – nisam sigurna koliko ljudi je uspelo da dva puta tokom karijere drži sve trofeje u svom vlasništvu. To stvarno mnogo znači“, dodala je Amerikanka.

Mlađa od sestara Vilijams priprema se za američku seriju koja počinje Rodžers kupom u Toronru, turnirom koji je osvajala 2011. i 2013. godine.

„Osećam se dobro, ali sam uvek pomalo nervozna. Nisam igrala dugo na betonu i to će biti dobra prilika da odigram nekoliko kvalitetnih mečeva pre US opena“, zaključila je Serena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve