Nova vest
Tenis

Subota, 18.07.2015.

11:50

Gej iz NBA: Teniseri, izađite iz 'ormana'

Posle izjava Sergeja Stahovskog od pre nekoliko dana ponovo se pokrenula priča o homoseksualcima u svetskom tenisu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Justin Edmonds/Getty Images

Stahovski je prošle nedelje na bezobrazan način prokomentarisao da je na WTA Turu svaka druga teniserka lezbijka.

Posle zatišja javio se i bivši NBA košarkaš Džejson Kolins, koji je pozvao sve homoseksualce iz sveta tenisa da „izađu iz ormana“.

„Moj prijatelj je bivši teniser i ja ga nagovaram da se javno izjasni. Na putu je da to uradi i verujem da će uskoro otkriti da je gej. Ko je to? Ne mogu vam reći“, istakao je Kolins posle debate o dokumentarnom filmu „Out to win“ (u slobodnom prevodu „Izađi za pobedu“) u kojem se pojavljuje sa WTA legendama Bili Džin King i Martinom Navratilovom.

Džejson Kolins, sada već penzionisani 36-godišnjak iz Kalifornije, našao se u žiži interesovanja u aprilu 2013. godine kada je obznanio da je homoseksualac i postao prvi aktivni sportista u profesionalnom sportu u SAD koji je to učinio. Pre Kolinsa, Džon Amaeči takođe je priznao da je homoseksualac, ali on tada nije bio aktivan.

213 centimetara visoki centar je tokom karijere nastupao za Nju Džersi od 2001. do 2008. godine, a zatim za Memfis, Minesotu, Atlantu, Boston i Vašington.

Podsetimo, Sergej Stahovski je tokom Vimbldona izjavio da ne veruje da među prvih 100 tenisera ima homoseksualaca, ali i da je siguran da ih u ženskom tenisu ima mnogo.

Ubrzo su se javili Džejms Blejk i Martina Navratilova koji su Ukrajinca nazvali homofobom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve