Nova vest
Tenis

Četvrtak, 21.05.2015.

11:40

Tipsarević odustao od Rolan Garosa

Srpski teniser Janko Tipsarević bio je primoran da odustane od takmičenja na drugom Gren slemu sezone Rolan Garosu zbog virusne infekcije.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

Janko se početkom godine vratio tenisu posle neugodne povrede i 17 meseci odsustva, nastupio je na nekoliko turnira i ostavio dobar utisak.

Ipak, Jankela je najpre bio primoran da povuče sa turnira u nemačkom Hajlbronu zbog povrede kuka, da bi ga sada spomenuta infenkcija sprečila da se pojavi na svom prvom GS turniru od povratka na teren.

"U protekle tri nedelje se izdešavalo dosta stvari (povreda prepone i virusna infekcija) koji su me primorali da odsustvujem sa teniskog terena. Posle dosta razmišljanja, doktorovih saveta i licnog iskustva moj tim i ja smo odlučili da preskočim French Open 2015. Čim budem bio u mogucnosti uzeću nekoliko nedelja da se spremim za naredne izazove uz nadu da do kraja godine neće biti više prekida. Hvala na podršci", napisao je Tipsarević na Fejsbuku.

Nekadašnji osmi teniser sveta najverovatnije će biti spreman za najviše desetak dana, pa ga treba očekivati na Vimbldonu, dok će njegovo mesto u glavnom žrebu Otvorenog prvenstva Francuske zauzeti neko od 'laki luzera'.

Tipsarević je trenutno 474. igrač sveta.

Rolan Garos počinje 24. maja, a u centru pažnje biće napad prvog tenisera sveta Novaka Đokovića na prvu titulu u Bulonjskoj šumi, jedinu koja mu nedostaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve