Nova vest
Tenis

Četvrtak, 21.05.2015.

10:40

Kei: Pomogla mi hrana u Mekdonaldsu

Japanski teniser Kei Nišikori smatra da mu je američka hrana pomogla da postane fizički jači i samim tim bolji teniser.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Nišikori se kao tinejdžer preselio iz Japana u SAD, gde je postao član IMG akademije u Bredentonu (Florida).

"Počeo sam da se hranim u Mekdonaldsu. Mislim da mi je to pomoglo tokom godina jer sam postao veći, teži. Ukus nije bio uvek najbolji, ali je bilo dobro za mene, za moje telo. Japanska hrana je veoma zdrava, ali to nije moglo da mi pomogne da postanem veći", rekao je Nišikori.

Prošle godine igrao je i finale US opena, a na putu ka tome savladao je i Novaka Đokovića, iako je prethodno redovno igrao mečeve od po pet setova.

"Nisam mogao da igram dve nedelje u nizu, posebno ne pet setova. Ali posle toga mi je poraslo samopouzdanje, uz moju fizičku snagu, pa sam odigrao nekoliko sjajnih mečeva, pobedio Vavrinku i Đokovića", rekao ne Nišikori.

Solidnu formu zadržao je i ove sezone, pa je po mnogima među favoritima na predstojećem Rolan Garosu.

"Mislim da sam sada mirniji u mečevima, nemam mnogo oscilacija. Nekako znam kada moram da podignem nivo igre. Mislim da sam fizički i mentalno spreman da se borim za Gren slem titulu", veruje Japanac.

Iako je velika zvezda u svojoj zemlji, te planira povratak u Japana, Nišikori smatra da mu boravak na drugom mestu omogućava lakši život van terena.

"Da sam ostao u Japanu postao bih uobražen i poludeo bih. Srećom, ostao sam u SAD, pa tu mogu da se koncentrišem na svoju igru sve vreme, da igram tenis, treniram i ostale važne stvari", zaključio je Nišikori.

Nišikori je u martu stigao do svog najboljeg plasmana u karijeri, četvrtog mesta ATP liste, a trenutno je poziciju niže. Prošle sedmice poražen je od Đokovića u četvrtfinalu Mastersa u Rimu.

Rolan Garos, 114. po redu, počinje u nedelju, a žreb je u petak od 11:30 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve