Nova vest
Tenis

Nedelja, 17.05.2015.

11:30

Novak ili Rodžer, kome će trofej?

Novak Đoković i Rodžer Federer od 16 sati igraju finale turnira iz Masters 1000 serije u Rimu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Getty Images

Đoković juri svoj četvrti trijumf u ’većnom gradu’, posle 2008, 2011. i 2014. godine, dok je Federer do sada gubio tri finala, jedno od Mantilje i dva od Nadala, pa će biti silno motivisan da osvoji jedan od retkih turnira koji mu nedostaju.

Novak i Rodžer sastali su se dva puta ove sezone, oba puta u finalima – u Dubaiju je slavio Švajcarac sa 6:3, 7:5, dok mu se srpski teniser revanširao u Indijan Velsu sa 6:3, 6:7 (5-7), 6:2.

Federer vodi sa 20-18 u međusobnom skoru, a dobio je i njihov poslednji duel na šljaci, prošle godine u Monte Karlu.

Đoković ove nedelje nije blistao – mučio se sa Almagrom i Belučijem, u tim mečevima gubio je po set, baš kao i u duelu sa Nišikorijem u kojem je pružio nešto bolju igru. Svoju najbolju partiju Novak je odigrao u polufinalu sa Davidom Fererom i slavio je sa 6:4, 6:4.

Posle rane eliminacije u Madridu, Federer igra odlično u Rimu i do finala je stigao bez izgubljenog seta. Do sada je savladao Kuevasa, Andersona, Berdiha i Vavrinku.

“Igra veoma dobro u ovom trenutku – tako je bilo i prošle godine kada je bio pod pritiskom zbog prvog mesta, ali je slavio u Parizu i Londonu. U poslednjih devet meseci možda sam ja baš uspeo najviše da ga uplašim, zaista verujem u to. Znam da nisam daleko, igram vrlo dobto i nisam potrošio mnogo energije. Nadam se da mogu da napravim malu senzaciju – ako dobijem šansu, iskoristiću je“, samouveren je Federer pred finale.

Videćemo koliko će obojici problem predstavljati teren u Rimu, koji ima mnogo rupa i na koji su se mnogi žalili tokom sedmice. Ipak, uslovi će biti isti za obojicu dok budu jurili novi pehar, Federer 86. u karijeri, a Đoković 53.

Takođe, pobednik finala izbiće na drugo mesto večne liste po broju osvojenih turnira iz Masters 1000 serije – trenutno obojica imaju po 23, iza prvoplasiranog Nadala sa 27.

Nedelja, 16 časova, 39. epizoda velikog rivalstva, Đoković – Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

176 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve