Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 11.05.2015.

23:42

Novak kreće u novi pohod na Rim

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u utorak počinje takmičenje na Mastersu u Rimu, duelom sa Špancem Nikolasom Almagrom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Claude Paris

Đoković i Almagro igraju treći meč po redu na centralnom terenu kompleksa „Foro Italiko“, što znači da će se na terenu naći najranije oko 15 časova.

Program na tom terenu u podne otvaraju Marija Šarapova i Jarmila Gajdošova, a potom se sastaju Stanislas Vavrinka i Huan Monako.

Đokoviću i Almagru će to biti četvrti međusobni susret, a sva tri prethodna dobio je srpski teniser. Ipak, njih dvojica se nisu sastajala već tri godine, a u poslednjem duelu, na Indijan Velsu 2012. Novak je slavio sa 6:3, 6:4.

Novak ima start sezone iz snova, pošto je do sada osvojio četiri titule – na Australijan Openu, u Indijan Velsu, Majamiju i Monte Karlu.

Najbolji teniser sveta je pauzirao od trijumfa u Kneževini, propustio je prošlonedeljni Masters u Madridu, a u Rimu će imati poslednju proveru pred početak Rolan Garosa.

Đoković je do sada u ’večnom gradu’ slavio tri puta – 2008, 2011. i 2014. godine, pa će sada juriti četvrtu titulu.

Pored Novaka, u utorak će se na terenima u Rimu naći još troje srpskih predstavnika. Viktora Troickog očekuje susret sa Australijancem Bernardom Tomićem, Jelena Janković se sastaje sa domaćom teniserkom Kamilom Đorđi, dok Bojanu Jovanovski očekuje duel sa Francuskinjom Karolin Garsijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve